VUČIĆ VEČERAS RAZGOVARA SA PREDSTAVNICIMA ZAPADA: Sutra konsultacije sa ambasadorima Rusije i Kine

Autor:

Vesti

04.11.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna sednica Vlade Srbije o sitaciji na Kosovu i Metohiji zakazana je za sutra u 10 sati.

VUČIĆ VEČERAS RAZGOVARA SA PREDSTAVNICIMA ZAPADA: Sutra konsultacije sa ambasadorima Rusije i Kine

Foto: Tanjug/R. Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za 11 sati istog dana zakazao je konsultacije sa ambasadorkom Kine Čen Bo, dok će se u 11.30 sati sastati sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Vučić će večeras, saznaje "Blic", preko izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, obavestiti SAD i EU o stavovima kosovsko - metohijskih Srba i Srbije.

Podsetimo, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je uveren će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

- Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim (Harčenkom) postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti - rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24, preneo je TAS S.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading