PORODILA SE U DNEVNOJ SOBI JER BOLNICA NIJE IMALA MESTA! "Noć koja se pretvorila u noćnu moru"

Autor: N.J.

Lifestyle

07.10.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodila se na kauču uz dva paracetamola, jer nije bilo mesta u bolnici!

PORODILA SE U DNEVNOJ SOBI JER BOLNICA NIJE IMALA MESTA! "Noć koja se pretvorila u noćnu moru"

Foto: Shutterstock

Majka i beba

Ajliš Mikinli planirala je da ode u gradsku bolnicu Pitrburu na porođaj, ali je njenom vereniku Tomu Blekemenu i njoj rečeno je da je porodilište prepuno, zato se ona porodila na sofi u dnevnoj sobi, piše "Dejli mejl".

Kada su pozvali bolnicu, oni su im rekli da je porodlište "puno".

Par, koji ima dvogodišnjeg sina Montija, rečeno im je da pričekaju da bolnica nazove kada bude imala plan. Nakon 40 minuta, dobili su upute da putuju oko sat vremena do druge bolnice. Ona nije želela da se forsira i putuje, zato su odlučili da imaju improvizovan kućni porođaj bez pomoći babice. Uprkos tome što su bili "u panici" njihov sin Prsi rođen je siguran i zdrav kod kuće. Ona je proverila da li diše, dok je njen verenik pazio da li krvari.

Foto: Shutterstock

Beba i mama

Isto su uradili još jednoj trudnici

Njen "noćni" slučaj dogodio se samo pet dana pre nego što je druga trudnica morala da putuje sat vremena kako bi se porodila jer ju je ista bolnica odbila.

Barbara Džob morala je da putuje jer bolnica nije mogla da je primi. Nacionalna zdravstvena služba je u sred te krize, sa gotovo 300 više osoblja koje je napustilo zdravstvenu službu, nego što joj se pridružilo prošle godine, pokazalo najnoviju statistiku.

Kraljevsko učilište babica kaže da su članice "na izmaku snage" i "fizički i emocionalno izgorele".

Mikinli rekla je na društvenim mrežama:

- Bolnica Pitrburu nas je ozbiljno izneverila. Kada smo nazvali i rekli da smo u putu, rečeno nam je da ne možemo doći na porođaj jer su zatvoreni. Nisu imali plan za nepredviđene situacije i ostavili su nas da čekamo oko 40 minuta pre nego što su nazvali i rekli da je jedina bolnica koja može da nas primi Lestr. Pa nismo daleko stigli i Prsi je rođen u dnevnoj sobi na sofi! - napisala je ona.

Foto: shutterstock

Porođaj

Njen verenik -  koji je delovao kao improvizovana babica — pozvao je bolničare koji su ih savetovali šta da rade.

Bolničari su stigli nekoliko minuta nakon porođaja i odveli par i njihovog novorođenog sina u bolnicu Hinšingbruk, gde su zbrinuti.

Ona je rekla i:

- Još uvek sam u šoku zbog toga kako je protekla noć i činjenice da je bolnica Pitrbur pokazala tako malo brige i podrške nekome ko se porađa. Mislim da nije prihvatljivo što su rekli da se vozimo skoro sat vremena do bolnice, a ja im kažem da moram gurati. A onda i ignorisanje višestrukih poziva bolničara. Za noć koja se pretvorila u moju najgoru noćnu moru, dobili smo najsavršeniju i najzdraviju bebu. Sada bi trebalo da se pomirimo sa svim, jer se ne čini stvarnim ono što se dogodilo - dodaje ona.

NHS fondacija im je poručila da im je žao što porođaj nije prošao po planu.

Glavna medicinska sestra Džo Benis rekla je za BBC:

- Sigurnost beba i roditelja za nas je apsolutni prioritet, a povremeno je ponekad potrebno zamoliti majke da koriste usluge alternativnih porodilišta ako naše popune kapacitet - završava ona.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading