HAOS U GRUPI NA MUNDIJALU U KOJOJ SE NALAZI SRBIJA: FIFA preti izbacivanjem!

Autor:

Sport

05.11.2022

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalima pred početak Svetskog prvenstva nema kraja.

HAOS U GRUPI NA MUNDIJALU U KOJOJ SE NALAZI SRBIJA: FIFA preti izbacivanjem!

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Poslednji u nizu stiže iz Kameruna, pošto je krovna fudbalska organizacija zapretila afričkoj selekciji izbacivanjem sa predstojećeg Mundijala.

Nestvarna vest stiže iz Afrike. Fudbalski savez Kameruna nije ispoštovao svoj dogovor sa prozivođačem sportske opreme "Le kok sportif", pa se nalaze u pravoj frci pred Katar.

Naime, Samjuel Eto, predsednik fudbalskog saveza Kameruna, odlučio je da ničim izazvan prekine saradnju između saveza i poznate kompanije, iako je ugovor sa ovom firmom bio važeći sve do kraja 2023. godine. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vinsent Abubakar je najbolji fudbaler Kameruna

I ne samo to, Eto je odmah pronašao i zamenu i to u u vidu američkog “Van ol sporta”, što je, očekivano, izazvalo mnogo kontroverze. Naravno, “Le kok sportif” je zatražio pravdu ne samo na sudu, već i kod FIFA-e i dobio je oba slučaja, čime je Kamerunu naloženo da poštuje prvobitni dogovor.

Ipak, Samjuel Eto još uvek odoleva zahtevima Svetske fudbalske organizacije, zbog čega njegovoj reprezentaciji prete ozbiljne sankcije u vidu suspenzije i novčane kazne. Štaviše, Kamerunci su promovisali dres sa novim proizvođačem, što može da znači da je čak i učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru dolazi u pitanje.

Videćemo kako će se odvijati ova situacija i da li će Srbija možda u poslednji čas ostati bez protivnika u svojoj grupi.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra, utakmicom između Katara i Ekvadora, dok Srbija svoj put u azijskoj zemlji započinje 24. novembra. Susret sa Kamerunom je zakazan za 2. decembar, u okvru trećeg kola grupne faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Realno

05.11.2022 16:17

Koji ste vi seratori...Da li vas je bar malo sramota