BATALITE POLITIKU: FIFA poslala oštro pismo na adresu FSS uoči Mundijala

Autor:

Sport

04.11.2022

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan stav Svetske fudbalske federacije.

BATALITE POLITIKU: FIFA poslala oštro pismo na adresu FSS uoči Mundijala

Foto: YoutubePrintscreen

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 20. novembra do 18. decembra ove godine, a uoči njegovog početka je FIFA poslala zvanično pismo svim zemljama koje su obezbedile plasman na Mundijal, pa je tako jedno stiglo i na adresu Fudbalskog saveza Srbije.

U pismu koje su potpisali prvi čovek FIFA Đani Infantino i generalni sekretar Fatma Samura se traži od svih učesnika planetarnog šampionata da se ne obaziru na probleme sa ljudskim pravima u Kataru, već da se drže fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Fudbalske nacije koje će igrati u Kataru su pod ogromnim pritiskom svetske javnosti da turnir iskoriste kako bi ukazale na probleme u ovoj zemlji.

Najviše se pominju homoseksualizam koji je zabranjen u Kataru, kao i to što su hiljade migranata izgubili živote dok su zidali stadione za Svetsko prvenstvo.

Ipak, FIFA navodi da ona nije politička organizacija i svima je poslala pismo iz kog vam prenosimo jedan deo.

- Svi su dobrodošli na Mundijal, bez obzira na poreklo, veru, pol, seksualno opredeljenje i nacionalnost - navodi se u pismu.

Republika

Foto: Printscreen/Wikipedia

Maskota Mundijala u Kataru

Podsetimo, nedavno se tim povodom oglasio i Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

- Ne sviđa mi se što se očekuje od igrača da oni sada nešto urade. Oni idu u Katar da igraju fudbal. Nije na fudbalerima ove generacije da se bave time. Odluku da se turnir održi u Kataru su doneli drugi ljudi, pa ako želite nekoga da kritikujete, to treba da budu oni - govorio je nedavno Nemac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading