U SUZAMA NAPUSTIO SRBIJU I BEOGRAD: Selektor rekao ZBOGOM - da se više nikada ne desi ništa slično! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.11.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moralni čin!

U SUZAMA NAPUSTIO SRBIJU I BEOGRAD: Selektor rekao ZBOGOM - da se više nikada ne desi ništa slično! (VIDEO)

Foto: Starsport

Bilo i neponovilo se - više nikada! Legendarni jugoslovnski selektor Ivica Osim, ostao je upamćen kao jedan od najvećih trenera u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, ali je Beograd 1992. godine napustio u suzama.

Početak rata na prostoru bivše Jugoslavije Ivicu Osima je zatekao na mestu selektora fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

Osim je 1990. godine predvodio nacionalni tim do četvrtfinala na Mundijalu u Italiji, da bi potom obezbedio i plasman na Evropsko prvenstvo koje se 1992. godine igralo u Švedskoj.

Međutim, tadašnja Jugoslavija je izbačena sa šampionata Evrope zbog sankcije i embarga koje su uvedene našoj zemlji. To je ujedno bio i kraj za Osima na mestu selektora "plavih".Uoči odluke o izbacivanju, tačnije 23. maja 1992. godine, Ivica Osim je posle šest godina provedenim na mestu selektora podneo ostavku. Bila je to potresna konferencija za medije na kojoj je Osim kroz suze saopštio svoju odluku:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ivica Osim

- Ostavka je, ovako, najdirektnija stvar kad čovek kaže: odlazim i gotovo je. Opet vam kažem, a to sam već ponovio, da ne verujem da mogu da idem, niti ću ići, ni u Firencu ni u Švedsku. Sve što mogu da napravim, ovako ljudski, i ako me neko bude pitao, tu nema problema nikakvih, to je moj privatni gest, a vi ga možete protumačiti kako hočete. To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad, pa da se i vi setite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava - u suzama je govorio je Osim.

Ivica Osim je preminuo u Gracu u 81. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading