Ovo morate znati o zelenom čaju! Osobama sa ovim tegobama je ZABRANJEN, a ako želite da smršate konzumirajte ga ovako!

Autor: N. J.

Lifestyle

04.10.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada znamo zašto su Japanke supervitke!

Ovo morate znati o zelenom čaju! Osobama sa ovim tegobama je ZABRANJEN, a ako želite da smršate konzumirajte ga ovako!

Foto: Shutterstock

Zeleni čaj je ritualno piće u Japanu, sadrži antioksidant, toliko važan da je bolji od bilo kog sredstva ili napitka za mršavljenje. Ako želite da skinete kilograme, otkrivamo vam na koji način to najbrže možete i učiniti.

Osim što je neverovatan zdrav, zeleni čaj pomaže i u mršavljenju. Ako ste baš ovih dana želeli da promenite navike i ishranu, zeleni čaj je odlično pomagalo u tome.

Influenseri kažu da zdrava ishrana ne bi trebalo da bude orijentisana na promenu navika, već na drugačiji stil života, a mi smo u saglasnosti.

Ovo su prednosti zelenog čaja

Konzumiranjem čaja lakše ćete se "otarasiti" celulita, ublažava upale, podočnjake, i verovatno vama najvažnije - povećava sposobnost tela da sagori kalorije koje ste uneli. Takođe, jutro možete početi i čajem umesto kafom, što će vas duže držati aktivnima. Sa druge strane, izuzetno bitno za žene je da ovaj čaj pomaže u sprečavanju širenja raka dojke u predmenopauzi.

Foto: shutterstock

Konzumiranje čaja

Borba protiv depresije

Malo ko zna da zeleni čaj pomaže u borbi protiv depresije. Naravno da je ključan razgovor sa psihologom, prijateljima ili porodicom, ali zeleni čaj u kombinaciji sa čajem od jasmina umiruje i deluju na kao sedativ.

Priprema zelenog čaja

Ako želite da ga konzumirate na pravi način i priprema je mnogo bitna. Za jednu šolju čaja potrebne su vam jedna do dve kesice. Voda koju grejete ne sme da proključa, što znači da kesice čaja bi trebalo prelivati vrućom, ne proključalom vodom. Mešavina bi trebalo da odstoji 3 - 4 minuta pre isprijanja. 

Koliko dnevno smete da popijete?

Pet šolja čaja bi trebalo da popijete ako želite neke rezultate, ali ako vodite borbu sa kilograma optimum je sedam šolja.

Ko ne sme da pije zeleni čaj?

Mnogobrojna istraživanja navode koliko je zdrav zeleni čaj, ali postoje osobe sa određeim tegobama koje ne bi trebalo da ga piju. Prvo, trudinicama se ne savetuje konzumiranje ove vrste čaja zato što ometa apsorpciju folne kiseline. Takođe, trebalo bi da ga izbegavaju osobe koje boluju od hipertenzije. Takođe, ne preporučuje se ukoliko imate problem sa nesanicom, anemijom, alergijom na kofein i epilepsijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading