Nauka je objasnila: Zašto jurimo za osobama koje nam ne uzvraćaju ljubav?

Autor: 24online.info, Republika

Lifestyle

22.10.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji nepisano pravilo da onaj ko nam se sviđa i s kim bismo želeli da započnemo lepu ljubavnu priču, ne želi nas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

-Čim nam neko ne uzvraća ljubav i očigledno nas ne simpatiše, mi počinjemo da osećamo duboku povezanost sa njim - tvrdi antropolog Helen Fišer.

U tom slučaju najpametnije je ne razmišljati o osobi koja nas ne simpatiše ili se jednostavno povući, ali dešava se suprotno. Tada postajemo opsednuti njome i sve bismo učinili da je osvojimo.

- U mozgu se u tom trenutku aktivira deo za nagrađivanje i vi osećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste da rizikujete sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe - kaže Fišerova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona ističe da to ne znači da ćemo biti srećni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi - kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.

Potpuno smo zaslepljeni i tek kada prođe određeno vreme u stanju smo da vidimo koliko smo zaludni bili, zaključila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading