Sve vreme pogrešno perete kupaće kostime: Evo kako se pravilno održavaju

Autor: Republika

Razonoda

08.07.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno kao i većinu veša i kupaće kostime perete u veš mašini. Međutim, to je pogrešan način ukoliko ih želite duže održati u životu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najpre biste trebali da proverite etiketu na vašem kupaćem kostimu. Pročitajte uputstva i vidite imaju li neka posebna pravila.

Kupaći kostim operite svakog puta kada ga koristite i to ručno. Na taj način ćete ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja. Osim toga produžićete vek trajanja kupaćeg kostima jer su oni obično jako osetljivi i treba pažljivo rukovati s njima.

Kada se vraćate s plaže nemojte ga ostavljati mokrog u kesi ili torbi već ga odmah operite kako ne bi poprimio neugodne mirise. Operite ga s blagim deterdžentom i ostavite da se osuši u zatvorenom prostoru.

RepublikaFoto: Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

Nikako ih nemojte sušiti na suncu jer UV svetlo može izblediti boje vašeg kupaćeg kostima. Osim toga izbegavajte njegovo ceđenje rukama jer tako gubite elastičnost i kostim gubi formu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading