Bezbedno ili opasno putovanje: Otkrijte koje sedište je smrtonosno za putnike

Autor:

Razonoda

24.08.2017

15:18 >> 07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada razmišljamo putovanju, uglavnom polazimo od udobnosti vozila. Ipak, ne bi trebalo da zaboravite na bezbednost i sigurnost jer u svakom od vozila postoje sedišta na kojima je veća šansa da se povredite u nesreći na putu

RepublikaFoto: pixabay.com
Suvozači u nesrećama prvi stradaju

Važno je da poštujete pravila ponašanja u javnom prevozu i ostanete mirni, pa će samim tim mogućnost nesreće biti smanjena na minimum, navodi Bright side. Ovo su sigurna i opasna mesta u sedam različitih prevoznih sredstava kojima možete da putujete, ali i turistički obilazite lokalne znamenitosti i upoznate gradove iz sedišta gradskog prevoza ili trolejbusa.

AUTOMOBIL

Sigurna sedišta: Na zadnjem sedištu iza vozača i sedište na sredini su najbezbedniji jer se ovaj deo automobila najmanje deformiše usled sudara.

Opasna sedišta: Pored vozača jer u nesreći vozač refleksno pokušava da izbegne sudar, a u tim trenucima suvozač je najugroženija osoba.

MINIBUS

Sigurna sedišta: Sedišta okrenuta prema smeru putovanja jer je manja šansa da udarite glavom prilikom naglog kočenja.
Opasna sedišta: Pored prozora i vrata. Kada dođe do nesreće, slomljena stakla mogu da vam nanesu telesne povrede. Kao i u automobilu, izbegavajte sedišta pored vozača.

TROLEJBUS

Sigurna sedišta: Sedišta u sredini okrenuta suprotno od smera vožnje bezbedna su za putnike.

Opasna sedišta: Kao i u minibusevima, bolje je izbeći sedišta pored prozora i vrata.
RepublikaFoto: pixabay.com
Prva dva reda sedišta su smrtonosna za putnike

GRADSKI AUTOBUS

Sigurna sedišta: Sva sedišta na sredini autobusa koja su u smeru vožnje najbezbednija su za putnike gradskog prevoza.
Opasna sedišta: Prva dva reda sedišta, iako su rezervisana za malu decu, trudnice i ljude sa invaliditetom, najrizičnija su jer, ukoliko dođe do nesreće, direktno možete da izletite kroz prednje staklo autobusa. Isto važi i za mesta pored prozora i vrata, takođe je zadnji red sedišta opasan u slučaju udarca otpozadi.

VOZ

Sigurna sedišta: Kada putujete vozom, izaberite srednji vagon. Šta god da se desi, prvi i zadnji vagoni ili se deformišu ili skliznu sa šina.
Opasna sedišta: Sedišta u smeru vožnje pošto je manja šansa da padnete usled naglog kočenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kabine na spratu kruzera su najbezbednije

BROD

Sigurna sedišta: Kabine koje se nalaze bliže krovu s obzirom na to da gornji deo luksuznih kruzera poslednji tone u nesreći na okeanima i morima.
Opasna sedišta: Donje kabine jer, u slučaju da se brod ošteti i pojave se rupe, donje kabine će biti za tren oka poplavljene, a iz te situacije teško da bilo ko može da se izvuče.

 


AVION

Većina stručnjaka tvrdi da je rep aviona manje opasan od mesta koja se nalaze bliže kljunu letelice. Ipak, najvažnije je da ostanete mirni, da zapamtite sva upustva osoblja aviona i da poštujete pravila putovanja i ponašanja u prevozu. U tom slučaju, verovatnoća da dođe do nesreće biće svedena na minimum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading