RECEPT ZA NAJMEKŠI HLEB: Pomešaš sve sastojke i "zaboraviš" na testo - nikad brži i lepši!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept nije "džabe" pogledalo 11 miliona ljudi.

RECEPT ZA NAJMEKŠI HLEB: Pomešaš sve sastojke i "zaboraviš" na testo - nikad brži i lepši!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Lezzetli Tarifler

Hleb napravljen po ovom receptu biće posebno mekan i ukusan. Ako samo pogledate fotografije pripreme ovakvog hleba, krenuće će vam voda na usta.  Svako od vas sigurno ima svoju omiljenu verziju hleba, ali ova vas neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno vam je:

200 mililitara vode (jedna čaša)

200 mililitara mleka (jedna čaša)

Oko 20 grama jogurta

Dve kašike ulja

Malo šećera

10 grama kvasca

110 grama griza

480 grama brašna

So

Priprema:

U jednu posudu sjedite mleko i vodu. Smesi dodajte malo jogurta (ili pavlake), ulje i šećer. Zatim dodajte kvasac u prahu i jednu čašu griza, a onda i jedno belance. Sve to sjedinite ručnom mutilicom. Onda u smesu dodajte malo manje od 500 grama brašna, oko 480 grama. To su otprilike četiri šolje i malo poslite. Rukom umesite testo i ostavite 60 minuta pokriveno providnom folijom da naraste. Kada je prošlo sat vremena, testo opet premesite malo u činiji, a zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i učinite to opet. Testo rasklagijajte, a pleh nauljite. Rukom razvucite testo do kraja ivice, kao na fotografiji iznad. Pleh sa testom pokrijete providnom folijom, a onda krpom i ostavite ga tako 10 minuta.

U žumance koje vam je ostalo dodate jednu kašiku mleka i jednu kašiku ulja. Testo "izduvate" čačkalicom i viljuškom, kao na fotografiji. Pospite susamom i makom. Peče se na 180 stepeni oko 25 minuta. Vaš hleb spreman je da se posluži!

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading