ZVUČI NEVEROVATNO, ALI TREBA VAM SAMO PET MINUTA ZA OVU TORTU: Magija ukusa na delu!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.11.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nikada brža, a ni lepša!

ZVUČI NEVEROVATNO, ALI TREBA VAM SAMO PET MINUTA ZA OVU TORTU: Magija ukusa na delu!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Emma's Goodies

Kako vam zvuči torta koju možete da spremite za pet minuta? Nama neverovatno! Magija ukusa ne delu, nikada brži recept, za nedeljno i kišno popodne. Šta čekate?

Priprema:


- 220 grama brašna (1 1/2 šoljice)

- 85 grama nezaslađenog kakaa u prahu (2/3 šoljice)

- 150 grama šećera (3/4 šoljice)

- 3 kašike praška za pecivo

- 130 grama ulja (1/2 šoljice + 1 kašika)

- 550 grama toplog mleka (ili vode) (1 3/4 + 2 šolje)

Autorka recepta navela je bitne napomene koje bi trebalo da ispoštujete!

Foto: Instagram/ Printscreen video/ gastroglumac

Priprema čokoladnog kolača

Ona je koristila ulje u receptu, ali bi bilo bolje da koristite otopljen maslac.

Vreme spremanja variraće u zavisnosti od mikrotalasne i veličine/materijala vaše posude. Za posudu od 9 ili 10 inča proverite kolač nakon 5 minuta, ako kolač nije spreman ostavite ga još malo pazeći ga. Ako koristite manju posudu (7 - 8 inča) prepolovite recept  i proverite kolač nakon 3 minuta. Koristite činiju prikladnu za mikrotalasnu. Tortu ne držite u frižideru.

Priprema:

Prosejte brašno, kakao prah i dodajte prašak za pecivo. Zatim dodajte šećer i lepo sjedinite sve. Potom sipate ulje, pa i vodu/mleko. Torta treba da bude više kao retka smesa. Mešajte ručnom mutilicom. Smesu prespite u činiju koju možete da stavite u mukrotalasnu. Grejte je oko 2 minuta. On će biti kao "žele" kada ga izvadite. Zatim je vratite u mikrotalasnu i pratite uputstvo iznad. Torta je gotova kada zabodete čačkalicu i nema ostataka na istoj. Skinite papir za pečenje, i okrenite je naopačke.  Tortu možete da premažete rastopljenom čokoladom, kremom, čime želite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading