NAJMEKŠE PALAČINKE IKADA: Od sada ih pravite samo ovako, a evo kako da ih savijete u trougao (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Garantujemo da ovakvo dobro testo za palačinke niste nikada probali!

NAJMEKŠE PALAČINKE IKADA: Od sada ih pravite samo ovako, a evo kako da ih savijete u trougao (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri

Palačinke sa sirom

Možda vam sve ovo zvuči prepotentno, ali shvatićete da nije tako kada probate ovaj recept. Uvek prenosimo samo dobre recepte, a palačinke pripremane na ovaj način nismo smeli da izbegnemo! Kako možete da primetite, ključ je u testu, ali i redosledu dodavanja sastojaka. Nadamo se da ćete probati, ali i uživati.

Potrebno vam je:

3 jaja

20 grama šećera

5 grama soli

2 kašike ulja

200 mililitara mleka (jedna veća čaša)

140 grama brašna

200 mililitara vode (jedna čaša)

Pogledajte kako da savijete palačinke kao na fotografiji:

Priprema:

Jaja, šećer, so i ulje zajedno umutite ručnom mutilicom. U umućenu smesu dodajte jednu čašu mleka i brašno koje ste prethodno prosejali. Nastavite da mešate. U smesu dodajte i 1 času vode. Tiganj zagrejte na ringli. Na ubrus sipajte ulje i time premažite tiganj. U isti sipajte jednu kutlaču smese. Ključno je da palačinke pržite na tihoj vatri. Nastavljate da ih pripremate uz iste korake.

Nakon što ste napravili palačinke pravimo najlepši fil od 200 grama sira koji ste kašikom usitnili. U to dodajete 200 grama mlečni fil, malo šećera i izmešate. Fil sipate u palačinku i ostalo vam je samo da uživate!

Ko ne želi da eksperimentiše uvek ovakvo testo možete da iskoristite za klasične, dobre palačinke sa džemom ili kremom i plazmom, a pošto verujemo da ima ljubitelja i šećera, savetujemo da ne zaobiđete i tu kombinaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading