STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Lako se pravi, sočan je i svi ga obožavaju!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.11.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Znate li bolji kolač od ovoga? Mi ne!

STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Lako se pravi, sočan je i svi ga obožavaju!

Foto: pixabay.com

Ovaj fenomenalan kolač lako se pravi, odlična je poslastica, a može se služiti i kao večera. Dopada se svima, a posebno onima koji vole "voćkaste" kolače. Skoro svako ima neke zaleđene višnje koje se često upotrebe u baš ovakvom slatkišu, a s obzirom na to da je vikend, nema ništa lepše nego kad se ušuškate u toploj kući i uživate u poslastici.

Potrebno vam je:


4 jajeta
2 pune šolje šećera
2 kesice vanilin sećera
5 šolja brašna
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
pola šolje mleka
1,5 kesica praška za pecivo
1/2kg višanja ( svežih ili smrznutih)

Foto: pixabay.com

Mekan i mirisan kolač sa višnjama

Priprema:

Umutite jaja sa kristal i vanilin šećerom i i u to dodajte jednu supenu kašiku hladne vode. Brašno dodajete malo po malo, odnosno šolju po šolju. Zatim sipajte jogurt, prašak za pecivo i ulje. To sve umutite opet i dodajte mleko. Pleh koji ćete koristiti za pečenje obložite papirom, siptajte smesu koja bi trebalo da bude srednje gusta, a ne retka. Preko toga stavite višnje, a ako su možda zamrznute onda ih prvo ocedite.

Rernu prvo ugrejte i ubacite kolač da se peče na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta. Pustite da se kolač prohladi pa tek onda ga pospite šećerom u prahu. Secite ga kada se skoro pa skroz ohladi.

Prijatno!

Pa, ako ste ipak za neki "slan", jednostavan recept koji možete služiti i kao doručak ali i večeru, spremite slasnu pitu od tost hleba i sira, a recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading