SVE SASTOJKE VEĆ IMATE U FRIŽIDERU: Slasna pita od hleba i sira

Autor: N.J.

Lifestyle

06.11.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična je i topla i hladna!

SVE SASTOJKE VEĆ IMATE U FRIŽIDERU: Slasna pita od hleba i sira

Foto: Izvor: YouTube/ Kuhinja Sunčane Staze

Jednostavna pita za čiju pripremu nije potrebno uopšte mnogo ni vremena ni truda. Recept možete da obogatite,  te zato dodajte kačkavalja, šunke, za intezivniji ukus.

Potrebno:

500 grama hleba

200 grama tvrdog sira

4 jaja

100 mililitara ulja

400 mililitara jogurta

Hleb isecite na tanke "prutiće", a onda ih rukom iskidajte na komade. Hleb prebaciti u pleh koji ćete koristiti za pečenje, koji ste prethodno premazali uljem. Viljuškom sitniti sir. Četiri cela jaja umititi ručnom mutilicom. Dodati 100 mililitara ulja i 400 mililitara jogurta. U smesu sipajte jednu ravnu kašičicu soli i nastavite da mutite.

Foto: instagram.com/printscreen

Beli hleb koji je potreban za pitu

U pleh stavite hleb, a zatim dodajte sir, otprilike pola od cele količine sira koliko imate. Hleb i sir prelijete smesom od jaja i jogurta. Zatim postupak ponovite još jednom. Kašikom pritisnite malo pitu. Pospite susamom, i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 do 40 minuta.

Nakon doručka ili večere, trebalo bi malo i da se zasladite! Zato ostavljamo fenomenalan recept za kuglice od kafe i čokolade.

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Cookist Wow

Kuglice od kafe i čokolade

Potrebno: 

50 grama šećera
40 grama kukuruznog škroba
60 grama mleka u prahu
200 grama otopljene čokolade
60 mililitara kafe

Priprema:

U posudu sipajte mleko (600 mililitara), a zatim dodajte šećer, kukurzni skrob i mleko u prahu. Sve to promešajte ručnom mutilicom. Smesu prespite u šerpu i dodajte joj skuvanu kafu. Kuvajte na laganoj vatri dok ne postane gusta. Povremeno mešajte dok smesa ne postane gusta kao otprilike smesa za američke palačinke. Kada se ohladi, štapnim mikserom još malo umitite smesuSmesu izlijte u silikonski pleh za mafine u obliku polukrugova i zamrznite 2 sata.U taj deo što ste izdubili stavite štapić za sladoled. A na drugu polovinu loptice dodajte još malo smese kako bi se lepo kuglica "zalepila".

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Cookist Wow

Kuglice od kafe i čokolade priprema u kalupu

Preklopite loptice i ostavite na još jedan sat u frižideru.

Loptice izvadite iz kalupa i ubacite u rastopljenu čokoladu. Od gore navedene smese dobićete tri ogromne loptice, kao na fotografiji. Tako da ako vi imate manje kalupe, možete koristiti i takve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading