ZAPEČENE SLANE PALAČINKE U DVA KORAKA: Najbolji recept za jelo koje može da zameni večeru

Autor: N.J.

Lifestyle

05.11.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno vam je samo malo vremena i jedan pleh.

ZAPEČENE SLANE PALAČINKE U DVA KORAKA: Najbolji recept za jelo koje može da zameni večeru

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Sašina Kuhinja

Brzo i jednostavno jelo može se već ovog jutra naći na vašem jelovniku kao kasni doručak, ili pak kao ukusna večera. Pogledajte šta vam je potrebno za pripremu ovog ukusnog jela.

Potrebno:

2 jaja

250 mililitara mleka

300 mililitara kisele vode

250 grama brašna

Pavlaka za kuvanje

Razbijete jedno celo jaje i jedno žumance. Belance ostavite za kasnije. Mleko sjedinite sa jajima, tome dodajte i kiselu vodu. Brašno posolite i dodajte smesi. Sve vreme mešajte ručnom mutilicom. Zagrejte tiganj i pecite jednu po jednu palačinku.

Fil:

Palačinku premažite sa malo pavlake za kuvanje. Dodajte seckanu šunku i kačkavalj u podmazan pleh. Belance koje vam je ostalo umitite viljuškom i pospite susamom.

Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Pak, ako ste više za slatkiše ovog vikenda, spremite njalepšu štrudlu kakvu do sada niste probale, a tajna je u testu!

Najlepša štrudla

Potrebno je: 100 ml mleka; 5 grama kvasca; malo ulja; 200 grama šećera; 350 grama brašna; 2 jaja; korica limuna; 200 gr mlevenih oraha; 1 kašičica šećera; malo soli; kašika džema. 

Kvasac potopite u malo mlake vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje i mleko, ulje i koricu lumuna. Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti oklagijom na pola centimetra debljine pa premazati džemom.

Mlevene orahe pošećeriti i dodati 2-5 kašika vrućeg mleka, pa izjednačiti i time premazati štrudlu. Ostavite donji deo i ne mazati već iseći na trake, pa onda uviti štrudlu. Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom. Peći na 200 stepeni C 35 - 40 minuta, piše "Bakina kuhinja".

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading