KOLAČ SA SMOKVAMA I KEKSOM: Potrebna su vam SAMO tri sastojka, ne peče se i spremno je dok trepnete!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slatke smokve u kombinaciji sa keksom i čokoladom.

KOLAČ SA SMOKVAMA I KEKSOM: Potrebna su vam SAMO tri sastojka, ne peče se i spremno je dok trepnete!

Foto: Izvor: YouTube/ Kuhinja Sunčane Staze

Ova neobična poslastica budi sva čula. Slatke smokve, mleveni keks i čokolada nikada nisu bili tako dobar spoj. Da ne dužimo, recept se sastoji od minimalno sastojaka, ne peče se i veoma brzo nakon pravljenja može da se služi.

Potrebno vam je:

250 grama šećera

200 grama margarina

200 grama smokava

100 grama čokolade za kuvanje

Mleveni keks oko 350 grama

U šerpu koja se greje na ringli dodajte 250 grama šećera, malo vode, margarin i mlevene smokve. Stavite sve na srednju temperaturu da se sastojci otope. Dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Mešajte dok se sve ne otopi. Postepeno dodajte mleveni keks. Na list oblande prospite smesu i dok je vruća odmah je rasporedite preko nje. Smesu lepo rasporedite i poravnajte. Da bi vam bilo lakše da kolač oblikujete, oblandu možete staviti ispod nekog kalupa  za torte kako biste lakše smesu poravnali.

Foto: instagram.com/ jennifer.garner

Žena seče smokve

Glazura:

100 grama čokolade za kuvanje i tri kašike ulja otopite na srednjoj temperaturi. Rastopljenu čokoladu prelijte preko ohlađenog kolača. Možete posuti malo i mlevenim orahom, lešnikom, nije obavezno, ali bi bilo idealno za ukusniji kolač.

Da podesetimo, smokve su bogate prirodnim šećerima i mineralima, kao i upijajućim vlaknima. Ona se nekada preporučuje kao prirodno laksativno sredstvo zbog količine vlakana koju sadrži. Pomenut visok nivo priordnog šećera utiče na brži rad mozga.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading