NAPRAVITE NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ: Najbolji recept koji svima uspeva!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.10.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravote najlepši i najmekši slavski kolač!

NAPRAVITE NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ: Najbolji recept koji svima uspeva!

Foto: youtube.com/Serpica Recepti

Slavski kolač je deo tradicije. Slava je jedno od najvažnijih datuma jedne porodice. Neki vole da je obeležavaju uz mnogobrojne prijatelje, dok drugi to rade samo u okviru porodice. Bilo kako bilo slavski kolač je nešto što svi pripremaju.

U jednu smesu pomešaje 400 ml mleka, 8 grama suvog kvasca i jednu kašiku, a brašno dodajte postepeno. U smesu sipajte jednu kašiku ulja. Zatim dodajte 60 grama putera, dve kašike pavlake, a može i kiselo mleko. U smesu dodajte dva cela jaja, nastavljajte da dodajete brašno i jednu kašičicu soli. Odvojeno je oko kilogram brašna za tepsiju oko 30 centimetara. 

Ponovo dodajte brašno u smesu. Kada umesite ostavite 30 minuta da poraste testo. Pokrijte ga krpom. 

Testo podelite na dva jednaka dela. Onda ga oklagijom premesite i stavite u pleh. Drugu polovinu testa više rastanjite. Uzmite modlicu i pritisnite u sredini. To bi trebalo ovako da izgleda:

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/Aurora Recepti

Priprema slavskog kolača

Nakon što ste ukrasili gornji deo prenesite ga na kolač i u sredini modlicom izvucite testo. Kolač premažite jednim umućenim žumancetom. Od testa što vam je ostalo možete napraviti neki simbol.

Kolač se peče na 180 stepeni oko 35 minuta, najviše 40 minuta. Deset minuta pred kraj kolač se vadi i dodajemo ukrase. Priprema izgleda ovako:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading