KRETEN DIJETA JE NAJPOPULARNIJA U SRBIJI: Kilogrami se sami tope i ne vraćaju se!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.10.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste čuli za kreten dijetu?

KRETEN DIJETA JE NAJPOPULARNIJA U SRBIJI: Kilogrami se sami tope i ne vraćaju se!

Foto: Izvor: Unsplash/ Jade Destiny

Fotografija devojke koja pozira u šumi

Ova dijeta zapravo je povezana sa ljubavi, a kako kažu od nje kilogrami sami nestaju. Ljubavni problemi često se odražavju i na kilažu, te nekad previše jedemo ili se pak gojimo. Šta je kreten dijeta, pojasnili su stručnjaci u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji.

- Prvo treba da se zaljubimo u jednog kretena, ali ne običnog, nego je potrebno da bude kreten kapitalac - započeo je ljubavni psiiholog Vojislav Ilić, a zatim je objasnio i šta znači "kreten kapitalac". Prema njegovim rečima to je manipulativan muškarac koji tvrdi i ponaša se kao da je savršen i da ne poseduje ni jednu manu, prenosi "Mondo".

Foto: shutterstock

Zategnut stomak

Kako se mršavi?

- Mršavljenje nastaje onda kada vas jedan takav manipulator emotivno povredi ili prevari - objasnio je psiholog i dodao da je ova dijeta apsolutno univerzalna, kako za žene, tako i za muškrace. A biće uspešna onoliko koliko su emocije prema jednom takvom "kretenu" bile jake. Nebojša Savić, porodični psihoterapeut nadovezao se, te je potvrdio da postoji jako velika povezanost emocija i ishrane. Ljudi se usled uskraćivanje emocija, osim gladovanja okreću hrani i utehu nalaze u tanjiru kako bi dobili određeno zadovoljstvo, te počinju nekontrolisano da jedu. Ali ako je već tako, koju hranu bi trebalo da izbegavate u tim situacijama kako ne biste zaradili neku bolest?

Foto: Shutterstock

Namirnice za dijetu

Koju hranu izbegavati?

- Nažalost, ne postoji ni jedna hrana koju možemo nekontrolisano da jedemo, a da na nas nema ni jedan negativan uticaj - objasnila je nutricionistkinja Nađa Radoinjić i dodala da uvek birate kompleksne ugljene hidrate i hranu koja sadrži dosta vlakana. Pokušajte da izbacite gluten, odnosno testa iz ishrane, a umesto mlečne, savet nutricionistkinje je, da radije izaberete crnu čokoladu.

Prevelike količine visokolalorične hrane mogu da bude veoma štetne, a pogotovo kada se ne bavite ni jednom fizičkom aktivnošću. To može dovesti do raznih zdravstvenih stanja, poput bolimije, kardiovaskularnih problema i insulinske rezistenicije. Za razliku od žena, nakon raskida, istraživanja su pokazala da muškarci češće posežu i utehu nalaze u alkoholu i narkoticima. Zato je uvek bolje da se u emocionalno teškim situacijama, obratite stručnim ljudima za sevete i pomoć i da uvek razgovarete sa vama bliskim ljudima.

Za kraj, kako ne biste morali da završite na "kreten" dijeti, uvek je bolja prevencija i da znate kako da prepoznate manipulatore, a savet psihologa Ilića jeste da se prilikom upoznavanja sa osobom ne zalećete previše i ne grabite mrvice "pažnje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading