SAVET PRAVE DOMAĆICE ZA NAJMEKŠU ŠTRUDLU: Ovako se pravi najbolja poslastica!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet prave domaćiće za štrudlu koju ćete sigurno praviti!

SAVET PRAVE DOMAĆICE ZA NAJMEKŠU ŠTRUDLU:  Ovako se pravi najbolja poslastica!

Foto: recepti.com

Sada šturdlu možete kupiti na svakom ćošku, u pekari ili nekoj prodavnici. Znamo i sami da uglavnom nije to to, zato prenosimo recept za najlepšu štrudlu sa orasima.

Preporuke za mekano testo

Da bi vam inače testo bilo mekano, potrebno je da sastojci budu na sobnoj temperaturi, to ne važi ako vam je nešto drugo sugerisano u receptu. Takođe kada razvijate testo, hvatajte rukama dalju stranu testa i savijajte ga ka unutra. Da bi vam testo bilo baš po želji, i sami znate da se brašno dodaje postepeno. Zato vodite računa da ne preterate sa brašnom. Testo bi uvek trebalo da stoji oko 10 minuta da malo naraste. Rerna obaveznu prethodno ugrejate i bilo bi odlično da je ne otvarate dok ne bude jelo skoro gotovo.

Foto: Photo by Klaus Nielsen from Pexels

Osoba mesi testo na pobrašnjenoj podlozi

Recept za štrudlu sa orasima

Potrebno je: 100 ml mleka; 5 grama kvasca; malo ulja; 200 grama šećera; 350 grama brašna; 2 jaja; korica limuna; 200 gr mlevenih oraha; 1 kašičica šećera; malo soli; kašika džema.

Priprema: Kvasac potopite u malo mlake vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje i mleko, ulje i koricu lumuna. Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti oklagijom na pola centimetra debljine pa premazati džemom.

Mlevene orahe pošećeriti i dodati 2-5 kašika vrućeg mleka, pa izjednačiti i time premazati štrudlu. Ostavite donji deo i ne mazati već iseći na trake, pa onda uviti štrudlu. Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom. Peći na 200 stepeni C 35 - 40 minuta, piše "Bakina kuhinja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading