PIVSKI HLEB NAJMEKŠI NA SVETU: Ukusan, prozračan i kao stvoren za sve namaze!

Autor: N.J.

Lifestyle

29.10.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve ljubitelje mekanog, vrućeg testa, koji se znatno razlikuje od običnog hleba koji kupujete.

PIVSKI HLEB NAJMEKŠI NA SVETU: Ukusan, prozračan i kao stvoren za sve namaze!

Foto: Izvor: Unsplash/Taylor Kiser

Verujemo da nakon radne nedelje mnoge mrzi i da izađu iz stana, te im je potreban samo odmor. Ako volite da ugađate sebi, a ne želite da ižađete iz toplog doma, onda "začinite" ovaj vikend vrućim, mirisnim, pivskim hlebom koji može spremiti baš svako! Sastojci su minamalni, a još ako ste ljubitelja piva ovo je odličan recept za vas.

Dok priremate namirnice za ovaj hleb, odmah možete da upalite rernu da se greje. Skratite sebi posao pa će izgledati kao da ste blizu kraja pripreme, a još niste ni počeli. Šalu na stranu, ovaj hleb se zaista priprema brzo i lako, ne mora da stoji da bi se testo podiglo i ne zahteva neke "posebne" namirnice. Koliko se brzo sprema, dok okrenete dva puta testo, hleb je spreman, a rerna se još nije ni zagrejala. Takođe, odličan je uz sve vrste namaza, ali to ostavljamo vama da odlučite uz šta ćete ga jesti.

Foto: pixabay.com

Sipanje piva u čašu

Potrebno: 

3 šolje od 250 ml brašna (tip 400)

1 kesica praška za pecivo (10 g)
2 kašike meda
1 kašičica soli
1 bočica od 330 ml piva po želji (sa svakim je hleb odličan!)
50 g putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh obložite papirom za pečenje. U činiju sipajte brašno i so, a onda dodajte prašak za pecivo, med i pivo. Mešajte sve dok se satojci ne sjedine. Testo sipajte u pleh koji ste pripremili. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta, dok korica ne postane žuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading