KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Genijalan recept!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.10.2022

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratite ove recepte i dobićete gibanicu iz snova.

KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Genijalan recept!

Foto: Izvor: printscreen/ YouTube/ Domaći recepti

Gibanica je sastavni deo naše kulture i nezobilazni obrok na trpezi. Može se praviti na različite načine, i sve je više onih brzih recepata koje vam olakšavaju pripremu. Svi je vole jer je topla, mekana, sa neodoljivim ukosom sira koji se topi u ustima. Za pripremu vam treba oko sat vremena, od početka do kraja. Ako ispratite ovaj recept dobićete savršenu gibanicu, kakvu ne možete ni da zamislite - mirsnu, mekanu, toplu i vazdušastu.

Osnovni sastojci za gibanicu su kore, jaja, jogurt, so, ulje, kajmak...Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada, nije potrebno da dodajete i izmišljate neke nove sastojke, već da je kore isečete na trake, pa tek onda da je uvaljate u smesu. A kada je ispečete, prevrnete je na četiri šolje da bi pod pritiskom i silom, ostala vazdušasta. Na taj način hladite je oko 20 minuta.

Foto: Shutterstock

Priprema gibanice u kuhinji

 

Recept za vazdušastu gibanicu

Pratite ovaj recept i dobićete gibanicu baš onakvu kakvu ste zamislili!

Potrebno vam je 500 grama gotovih kora, koje ne razdvajte već odmah sečete na trake. Kore (tako isečene) razdvojite, stavite u pleh i preko stavite sir, koji bi trebalo rukom da "kidate". Onda, preko sira opet dodate kore, a zatim sir. Pet jaja, 100 militara ulja, 200 militara vode i so umutite viljuškom. Smesu kutlačom pospite po korama i siru. Preko dodajte još malo ulja. Peče se 25 minuta na 220 stepeni.

Verujemo da ćete uživati!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading