STARINSKA PITA SA SIROM BEZ KORA! Mekana, vazdušasta i zasitna

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pita bez kora, odlična, ukusna, a sprema se nikada lakše!

STARINSKA PITA SA SIROM BEZ KORA! Mekana, vazdušasta i zasitna

Foto: Izvor: YouTube/ Recepti Brigita Husic

Ova pita sa sirom bez kora je mnogo ukusna i jednostavno se pravi. Zamena za kore zapravo je brašno, zahvaljujući kom se pita neće raspasti. Ako vodite računa o ishrani, možete koristiti i neko integralno brašno, a uz ove mere imaćete doručak sigurno za dva dana. Ova pita odlična je uz pileća prsa, masline i još jogurta, samo ispratite recept i sve će vam biti jasno.

Potrebno:

4 jaja

Brašno

Jogurt

Sir

Kisela voda

Prašak za pecivo

Foto: youtube.com/ Recepti Brigita Husic

Pita sa sirom bez kora

Priprema:

Umutite četiri jaja žicom, dodajte kašičicu soli. Smesi dodajte usitnjen sir 250 do 300 grama. Sve sjedinite viljuškom, a nakon toga sipajte 2 dl jogurt, a nakon jogurta 1dl kisele vodu. Sjedinite opet viljuškom, smesa ne bi trebalo da bude mnogo gusta. Dodajte dve šolje (od 2 dl) brašna i jedan prašak za pecivo, mešajte opet viljuškom. Na dno posude u kojoj pečete pitu stavite punu kašiku domaće masti i pleh stavite u rernu da se mast rastopi.

Veoma je bitno da testo stavljate kašiku po kašiku, ne da presipate sve odjednom. Takvim "ređanjem" testa postiže se fenomenalan ukus pite.

Pita se peče na 200 stepeni 35 do 40 minuta. Pitu pokrite krpom. 

To je sve samo bi još trebalo da uživate u mirisnom jelu.

Uvek, ako želite da se zasladite predlažemo vam neki od naših recepata, a jedna takva je i jednostavan kolač sa dve jabuke i jogurtom koja se sprema za oko 10 minuta.

Recept za kolač pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading