ČOKO KEKS TORTA: Recept za poslasticu koju vole sve generacije

Autor: N.J.

Lifestyle

02.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keks, čokolada i piškote - fantazija ukusa.

ČOKO KEKS TORTA: Recept za poslasticu koju vole sve generacije

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Bokina kuhinja

Čoko keks torta je poslastica koju svi vole i nekada je bila obavezni deo svakog slavlja, zato, da se podsetimo kako se priprema ovaj recept. Torta sadrži natopljene piškote sokom od pomorandže, ukusan fil od čokolade i mleveni keks.

Potrebno:

Piškote

130 grama margarina

200 grama čokolade za kuvanje

200 mililitara slatke pavlake

150 grama mlevenog keksa

Sok od pomorandže

Foto: pixabay.com

Čokoladna torta i turska kafa

Priprema:

Prvi korak

Prvo se pravi čokoladni krem. Stavite čokoladu u dublju posudu i odmah dodajte margarin i slatku pavlaku, a onda pustite da se otopi na ringli. Ne smete dovesti do ključanja. U drugu činiji prespite smesu i pustite da se skroz ohladi. Mikserom umitete fil (kada se ohladio) dok ne postane krem. Dodajte u čoko fil mleveni keks. Možete dodati i dve kašike pavlake, da bi dobilo malo kiseliji ukus. Kada ste sve izmešali sipajte i mleveni keks.

Drugi korak

Dve kašike fila ostavite u drugoj činiji za kasnije. Piškote umočite u fil pa stavite u kalup. Najbolje je da sa strane kalupa stavite samolepljivu foliju, da biste lakše vadili tortu. Kada stavite prvi red piškota, pređite preko njih filom, postupak ponovite još dva puta. Trebalo bi da imate tri reda piškota i dva reda fila. Na vrhu zagladite tortu filom koji ste prethodno ostavili. Tortu pospite mlevenim lešnicima ili keksom.

Mora da stoji 2 sata u frižideru. Kada se ohladi, možete je služiti. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading