AUSTRIJSKI KOLAČ SA ŠLJIVAMA: Pravo je vreme za slatki užitak!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.11.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li nešto bolje od kolača sa šljivama i to na ovaj način?

AUSTRIJSKI KOLAČ SA ŠLJIVAMA: Pravo je vreme za slatki užitak!

Foto: Izvor: Unsplash/ Laura Seidlitz

Austrijski kolač sa šljivama je uživanje za nepca, a ovaj originalni recept učiniće vašu kuhinju mirisnom, a stomak zadovoljnim. Volimo da uvek preporučimo nešto drugačije i zanimljivo, a da je priprema takva da nema šanse da vam kolač ne uspe iz prve!

Savet: Šljive neka budu tvrđe da se ne bi raspale prilikom spremanja.

 Potrebno:

10 - 12 manjih šljiva

10 kašika (140 grama) neslanog maslaca
2/3 šolje (150 grama) šećera
4 veća jaja, na sobnoj temperaturi
1/4 šolje + 2 kašike pavlake (ili 1/4 šolje mleka, ako nemate pavlaku pri ruci)
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
prstohvat cimeta
1.5 šolja (200 grama) brašna
1.5 kašičica praška za pecivo
prah - šećer za posipanje

Foto: Shutterstock

Kolač sa šljivama

Priprema:

Umitite belanca sa malo soli. U dugoj činiji mutite maslac, šećer, i dodajte žumace, jedno po jedno sve dok smesa ne postane gusta. Onda dodajete pavlaku, vanilu i cimet. Kada pomešate brašno i prašak za pecivo, to dodajte smesi. U to sve umešajte i belanca.

Pleh obložite papirom za pečenje, prespite smesu i malo je zagladite. Na vrh smese stavljate šljive koje su očišćene i prepolovljene. Nema potrebe da ih gurate na dno smese, same će pasti tokom pečenja. Pecite kolač oko 25 do 30 minuta na 180 stepeni. Kada se ohladi pospite šećerom u prahu. Ako ne znate da li je kolač gotov onda probodite čačkalicom, ako nema ostataka na njoj, kolač je spreman za uživanje. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading