VIŠE KAMATE NA ŠTEDNJU: 3 Banka ponudila 6,5 posto kamatu na dinarsku, a 3,5 posto na euro štednju oročenu na 10 meseci

Autor:

Vesti

01.11.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana i Nedelje štednje, 3 Banka je pokrenula promotivnu akciju u okviru koje će plaćati višu kamatu na depozite oročene na 10 meseci.

VIŠE KAMATE NA ŠTEDNJU: 3 Banka ponudila 6,5 posto kamatu na dinarsku, a 3,5 posto na euro štednju oročenu na 10 meseci

Foto: 3Bank

- Ovaj međunarodni praznik nas svake godine podseća da je štednja neophodna jer njome obezbeđujemo finansijsku stabilnost i ovom specijalnom ponudom, želeli smo da dodatno stimulišemo štediše. Mi inače smatramo da je uloga bankara u finansijskoj edukaciji izuzetno važna. Od 2020, naši većinski vlasnici su tri najveće zelene banke iz Nemačke i Holandije, što u smislu štednje znači da naš cilj nije više samo prikupljanje štednje već i aktivna edukacija pre svega građana sa manjim primanjima i manjim potencijalom za štednju o neophodnosti štednje, pa smo verovatno jedinstveni po tome da plaćamo više kamate na niže nego na više štedne uloge - kaže za Republiku Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

Vukotić je istakao da je od značaja da budemo disciplinovani:

- Važno je da uporedimo prihode i rashode svog domaćinstva, odredimo iznos koji možemo da uštedimo i budemo disciplinovani.

Ove godine, u svetlu sveprisutne nesigurnosti zbog geopolitičke situacije, tema štednje je možda i značajnija nego inače. Baš u kriznim situacijama, kada se najviše plašimo da će nam u teškoj situaciji nedostajati potrebna sredstva, više razmišljamo o štednji kao načinu da se osiguramo u nesigurnim vremenima.

- Kod nas u 3 Banci se uvek trudimo da ponudimo nešto novo klijentima u skladu sa njihovim potrebama a što mora biti u skladu sa širim ciljevima razvoja zajednice u kojoj živimo i radimo. U poslednje vreme usled inflatornih kretanja uglavnom uvezenih iz inostranstva, deo građana je odlučio da svoje ušteđevine uloži u nekretnine kako bi sačuvali vrednost novca. To je uz druge faktore, dovelo do snažnog rasta cena nekretnina gde isplativost same kupovine postaje upitna - objašnjava Vukotić i dodaje:

- Kao alternativnu mogućnost, u 3 Banci smo uveli novi štedni proizvod, rentnu štednju, koja kljentima omogućava da ostvare prihod svakog meseca a da pri tom ne moraju da kupuju nekretninu. Kamate na rentnu štednju su izuzetno atraktvne, pa štediše mogu, u zavisnosti od visine depozita, da ostvare prihod približan onome koji bi ostvarili ulaganjem u nekretnine a bez dodatnog napora kupovine, renoviranja, opremanja i izdavanja nekretnine.

Vukotić je naveo kao primer mesečne kamate od 55,000 dinara neto na uloženih 10 miliona dinara depozita ili 250 evra neto na uloženih 100,000 evra depozita.

On podseća da je u aktuelnoj situaciji, izuzetno značajna i kreditna podrška.

- Posebno je važna podrška malim poljoprivrednicima i malim preduzetnicima koji su okosnica svake ekonimije, a upravo oni uvek budu najviše pogođeni turbulencijama na tržištu. Zato mi i u ovom trenutku nastavljamo da ih podržavamo, depozite koristimo da im pomognemo da razvijaju svoje poslovanje, obezbede posao za sebe i svoju porodicu, time podržavajući zajednicu u celiini, a to je dodatna motivacija i za naše štediše - naglasio je predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading