POSNO ČOKOLADNO UŽIVANJE: Nezamenljiv kolač u prazničnim danima!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.11.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremite proveren recept za posno uživanje!

POSNO ČOKOLADNO UŽIVANJE: Nezamenljiv kolač u prazničnim danima!

Foto: Izvor: YouTube/ printscreen/the cooking foodie

Uživaćete u fenomenalnoj teksturi i kolaču koji se topi u ustima. Mogu ga spremiti baš svi, čak i početnici, a sastojci su lako zamenjivi te ovaj recept za čas može "preći" i u mrsnu varijantu. Jedno je sigurno - oduševalja sve bez ikakve konkurencije! Kolač bez jaja, mleka i margarina je pred vama.

Potrebno vam je:

190 grama brašna

70 grama kakao praha

200 grama šećera

240 mililitara vode

80 mililitara ulja

Limunov sok

30 grama kokosovog ulja

100 grama agava sirupa

Foto: Izvor: YouTube/ printscreen/the cooking foodie

Kolač od čokolade

Prvi korak pripreme

Potrebna je jedna posuda u kojoj ćete da prosejeti brašno zajedno sa kakao prahom. Prvo sipajte brašno, pa preko kakao prah. Toj, prosejanoj smesi dodajte i šećer, a zatim promešajte kašikom ili ručnom mutilicom dok ne dobije svetlo braon boju. Smesi dodajte vodu, sipajte sve odjednom, a zatim i ulje. Za lepši ukus možete sipati i ekstrakt vanile. U sve prethodno sipajte malo i limunovog soka.

Drugi korak pripreme

Sve gorenavedeno promešajte dok ne dobijete lepu i srednje gustu smesu. Za ove mere vam je potreban kalup prečnika oko 20 centimetara. Kada izlijete smesu pecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Izvor: YouTube/ printscreen/the cooking foodie

Isečeno parče posnog kolača

Treći korak pripreme

Ostavite da se ohladi 10 minuta, skinite gornji deo kalupa i spremite glazuru. Otopljeno kokosovo ulje pomešajte sa agava siropom, malo ekstrakta vanile i još 40 grama kakaa. Sve to umutite ručnom mutilicom dok ne postane kao otopljena čokolada. Prelijete kolač i lepo zagladite kašikom. Ostavite ga na jedan sat u frižiferu da se ohladi.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading