BELA BAJADERA SA KOKOSOM: Sitni kolač provereno dobar!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.11.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada vam se prijede nešto slatko, napravite ovu poslasticu.

BELA BAJADERA SA KOKOSOM: Sitni kolač provereno dobar!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Recepttura

Bajadera je jedan od najlepših slatkiša i omiljeni deo svake slavske trpeze. Za sve njene ljubitelje ovo je jedna sasvim posebna i drugačija verzija. Bela bajadera pravi se za samo 20 minuta (naravno ne računajući hlađenje). Originalan recept napisan je na blogu "Recepture", a mi ga prenosimo u celosti kako bismo svi uživali u fenomenalno smišljenoj kombinaciji ukusa:

Sastojci:

200 ml vode

300 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
300 grama mlevenog keksa sa maslacem
100 grama kokosa

Glazura:

200 grama bele čokolade

6 kašika ulja

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Recepttura

Sitni kolač bela bajadera

Priprema:

U širu posudu na šporetu sipati vodu i ubaciti šećer. Grejati uz mešanje da se šećer otopi.
Kad se šećer otopio, ubaciti na komade narezan maslac ili margarin. Opet sve kuvati uz mešanje da se maslac ili margarin otopi. Pomeriti posudu sa ringle i u nju ubaciti mleveni keks i kokos. Smesu dobro izmešati, pa je vratiti na ringlu, kuvati je uz mešanje 3 minuta da postane gušća. U pleh dimenzija 33×19 centimetara postaviti iskrojeni papir za pečenje. Na papir prebaciti smesu i dobro je zagladiti. Ostavite je na hladnom pola sata.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Recepttura

Priprema bele bajadere

U drugu posudu za paru, iskidajte belu čokoladu i dodajte ulje. Grejte čokoladu na pari uz stalno mešanje. Malo pre nego se sva čokolada otopi pomerite sa vatre i uz mešanje otopite čokoladu do kraja. Naneti čokoladu preko ohlađene smese i ostaviti u frižideru preko noći da se dobro ohladi. Sutradan iseći na štangice i držati u frižideru do posluživanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading