OMILJENI SRPSKI DORUČAK NEDELJOM: Pita sa sirom od gotovih kora sočna i puna fila

Autor: N.J.

Lifestyle

13.11.2022

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept će vam se sigurno svideti!

OMILJENI SRPSKI DORUČAK NEDELJOM: Pita sa sirom od gotovih kora sočna i puna fila

Foto: Izvor: YouTube/ Kuhinja Sunčane Staze

Prelepa pita sa sirom od gotovih kora spremna je za samo 25 minuta. Ne zahteva mnogo vremena ni truda, a recept svima uspeva!

Potrebno vam je:

450 grama sira, može i kombinovan, ne mora samo jedan

Četiri jaja

Prašak za pecivo

Mleko

80 mililitara ulja

Kisela voda

500 grama gotovih kora

Foto: Shutterstock

Priprema doručka u kuhinji

Priprema:

Dve vrste sira ili jedan sir izgnječite viljuškom. Dodajte tri jaja i posolite po ukusu, u zavisnosti od toga koliko je sir slan. Dodajte jedinu i po kašiku praška za pecivo i to sve promešajte. Dodajte jedan decilitar mleka i 80 ml ulja pa sve to sjedinite.

U šolju sipajte kiselu vodu i dodajte ulje. Ostavite sa strane za kasnije.

Pleh nauljite i spremite 500 grama gotovih kora. Stavite jednu koru, pa je poprskajte smesom kisele vode i ulja, pa preko stavite drugu poprečno pa i nju poprskajte uljem. Dve kore ostavite sa strane. Kore uvaljajte u smesu, ocedite i stavite u pleh. Tako ponavljajte dok ne popunite pleh. Na vrh možete dodati još malo vode koju ste napravili. Krajeve preklopite i poprskajte opet mešavinom vode i ulja kako bi bile sočne. Kore koje ste ostavili sa strane sada stavite preko, i krajeve zavucite sa obe strane pite. Preko dodajte opet par kašika vode i ulja. Postupak ponovite još jednom sa jednom preostalom korom.

Jedno jaje umutite ručnom mutilicom, dodajte baš malo ulja i mleka, sve to promešajte i prelijte preko pite. Pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading