SITNI KOLAČI BEZ PEČENJA: Od jedne smese napravite pet vrsta! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

21.10.2022

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept možete iskoristiti i za posnu varijantu!

SITNI KOLAČI BEZ PEČENJA: Od jedne smese napravite pet vrsta! (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti

Dobijena smesa može biti različitog oblika i ukusa, shodno prilici za koju je pravite. Svaka smesa takođe može biti prelivena čokoladom, odnosno dekorisana prema vašoj želji.

Osnovna baza

Sadrži: 400 mililitara mleka, 200 grama šećera i dva putera pustimo da se otope na ringli. Dodajte 200 grama bele čokolade. Kada počne da vri sklonite sa šporeta. Dodajte 300 grama mlevenog keksa i mešajte. Ne bi trebalo da bude previše gusto.

Pet činija

Podelite smesu u pet činija. U tri činije možete dodati crnu čokoladu (ostale dve smese ostavite da budu sa belom čokoladom). U prvu smesu dodajte iseckan jafa keks i izlijte je u neki metalni kalup (na primer trouglasti). Pre izlivanja smese, koji god da je kalup u pitanju, stavite ispod providnu foliju, kako biste, kada se kolač stegne, mogli neometano da ga izvadite i isečete.

Druga smesa

U onu smesu koja je bila sa belom čokoladom, dodajte žele bombone sitno iseckane. Ne moraju neke precizne mere, već onoliko koliko želite. Fil sa žele bombonama stavite u oblandu, i napravite rolat uvijen u providnu foliju. Stavite na hlađenje u frižider.

Treća smesa

Potrebne su vam čokoladne bananice. Smesu sa čokoladom sipajte na oblandu i pri dnu kore poređajte cele bananice. I ovu smesu savijte u rolat. Stavite ih u providnu foliju i u frižider na hlađenje.

Deo pripreme pogledajte ovde:

 

Četvrta smesa

U smesu sa belom čokoladom dodajte mlevene orahe i zamesite da bude tvrđe. Smokve stavite u mlaku vodu. Kada je izvadite, u sredinu smokve stavite orah, slobodno što više. Smesu od bele čokolade i oraha rastanjite na dlanu, smokvu stavite u sredinu i zatvorite je rukom. Napravite lopticu i uvaljajte je u orahe.

Peta smesa

Ostao vam je tamniji deo. Sameljite jafa keks, ovde bi trebalo da budete maštovite. Ako imate košnice ili taj tip pomagala za kolače, unutar stavite mlevene orase ili kokos, pa tek onda sipate smesu. O čemu se radi i kako to izgleda pogledajte na fotografiji:

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti

Košnica za smesu od jafe i keksa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading