Iva je kod njega živela u ''ZLATNOM KAVEZU'', ima MILIONE i poseduje pola Hrvatske! Evo ko je TAJKUN Marijan Šarić koji je konačno PROGOVORIO i počeo sa RASKRINKAVANJEM!

Autor:

Zabava

21.10.2022

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijan Šarić dobri tajkun iz Sesveta.

Iva je kod njega živela u ''ZLATNOM KAVEZU'', ima MILIONE i poseduje pola Hrvatske! Evo ko je TAJKUN Marijan Šarić koji je konačno PROGOVORIO i počeo sa RASKRINKAVANJEM!

Foto: printscreen/facebook/Marijan Saric

Poslednjih dana u žiži javnosti su Mateo Šarić i njegov otac Marijan Šarić koji je izneo detalje odnosa sa Ivom Grgurić, a potom se dotakao i influenserke Zorane Jovanović, poznatije kao Zorannah koja je bila u vezi sa njegovim sinom.

Naime, kako je pre nekoliko godina bio u vezi sa Ivom, biznismen Marijan Šarić je izrevoltiran Ivinom pričom o njemu rešio da otkrije sve detalje njihe emotivne veze, a onda i izneo neke šokantne tvrdnje. On je istakao da je Grgurićeva u tom periodu bila sirotinja i da je on želeo da joj pomogne, da je bila napštena i seljančica, te da su njene laži o njemu, dno dna, rekao je Šarić za Kurir i dodao:

- Iva je tip devojke koja može da se dovede u vezu s podvođenjem, prostitucijom i drogom. To je ona. Ona se bavila svim tim naveliko. Pričale su mi njene prijateljice da je uzimala moj auto i da je vozila dva kila heroina. Ja nisam ni znao šta je to. Njoj je bolje da me ne spominje, jer ja u svom telefonu imam intimne snimke s njom, koja je ona snimila lično, pa je meni kasnije slala. Imam sve dokaze i od doktora kad se operisala, sve sam ja to plaćao i sve sam znao. Znam i more drugih slučajeva gde je to radila i sa drugima, ali ja mogu da tvrdim samo ono što ja lično znam. Sve te snimke ću pokazati javno vama ako bude nastavila sa svojim lažima i demantovanjem.

Republika

Foto: N. Mutić

Iva Grgurić

Šarić je zatim dodao I da je nakon njega Iva bila I sa njegovim sinom I mnogobrojnim njegovim prijateljima.

- Iva je bila i sa mojim sinom. Eto o kakvoj se ženi radi. Cela diskoteka mog sina, gde pevaju najpopularniji pevači iz Srbije, bila je s njom. Katastrofa šta je radila. Neki momci su je vodili na brod. Moj jedan moćni prijatelj se iživljavao nad njom, urinirali su po njoj. Užas! Oni su joj svi plaćali, od nečeg je morala da živi, nigde nije radila. Ja sam čist ko suza, za sve imam dokaze, nek tuži slobodno za ovo što sam rekao. Nema tu demantija nikakvog.

Podsetimo, Iva je o njemu često govorila u trećoj sezoni rijalitija ''Zadruga'', te isticala kako je pored njega bila u zlatnom kavezu.

Ubrzo se potom oglasio i prokomentarisao Zorannah koja je bila u vezi sa njegovim sinom, pa rekao kako joj je kupio Rolex za rođendan, što je ona na društvenim mrežama demantovala.

Republika

Foto: www.instagram.com/zorannah

Mateo Šarić i Zorannah

Međutim, mnoge zanima, ko je zapravo Marijan Šarić (64) kog nazivaju dobrim tajkunom iz Sesveta.

Kako se pre nekoliko godina pisalo u medijima, život ga nije mazio nimalo. On je pravi primer da milioni ne znače ništa, ako na privatnom, ali i poslovnom planu doživljavate teške udarce i poraze. Pre više od dve decenije saznao je da boluje od multiple skleroze I ubrzo ostao nepokretan u donjim eksremitetima.

Potom je izgubio oko 50 miliona kuna kao najveći pojedinačni deoničar Karlovačke banke, a u toj aferi su bili otpuženi njegova sestra Marija Šola i njen sin Sandi Šola. Bio je 20 godina zastupnik kompanije Samsung koja je 2013. godine sa njegovom firmom prekinula svaki poslovni odnos.

Odrastao je u siromašnoj radničkoj porodici u selu Grabovica i jedno je od šestoro dece, a onda su se preselili u Sesvete. Kada je imao svega 15 godina otac ga je poveo sa sobom u Nemačku gde je 10 godina živeo i radio. Završio je zanat i postao mehaničar, a radio je i kao montažer klima-uređaja, varilac, u fabrici BMW-a.

Republika

Foto: youtube.com/Zadruga & Parovi 6

Marijan Šarić

Ušteđevinu iz Nemačke je uložio u kuću u Zagrebu gde je sa bratom Matom otvorio noćni klub Flamingo koji je radio do 1993. godine. Neretko se dešavalo da od ponedeljka do petka radi u Nemačkoj, a preko vikenda u Flamingu, gde se posao odlično razvijao.

Posle deset godina provedenih u Nemačkoj i Rozenhajmu, preselio se u Minhen gde  je otvorio prodavnicu bele tehnike i elektronske opreme, a upravo je kod njega osamdesetih godina dolazila “cela bivša Jugoslavija” po videorekordere, televizore, kasetofone, satove… 

- Uvek sam nastojao da pomažem ljudima, da budem dobar prema svima. Danas kada vidim kako mi se to vraća, razmišljam da to možda ipak nije najbolji način, ali takav sam - izjavio je Marijan Šarić tada za Jutarnji.hr.

On je sada vlasnik jedne od verovatno najvećih zagrebačkih vila, a luksuz se prostire na 2,2 hiljade kvadratnih metara sa devet spavaćih soba, 13 kupatila, liftom, bazenom, kuglanom....

- Ja ceo život radim dan-noć, život sam proveo na bauštelu, u trgovini i u biznisu, a uz sve to već 24 godine borim se s teškom bolešću. Do danas sam platio više od 100 miliona kuna poreza na dobit, teško sam radio jer sam želeo da svojoj porodici omogućim da živi kraljevski, da moja deca imaju sve ono što ja u detinjstvu nisam imao - bio je iskren tada on koji je otkrio kako je biznis procvetao u Hrvatskoj kada je sa Josipom Godićem i profesorom s Pravnog fakulteta Antom Pulićem 1989. osnovao firmu u Zagrebu i u Ilici kod Britanskog trga, u prostoru firme Elektron Zagreb, otvorio djuti fri šop u bivšoj Jugoslaviji.

- Na uvezeni kamion robe trebalo je platiti samo pet odsto od zarade, odnosno od razlike u ceni. To je stvarno bila ludnica, nešto neshvatljivo, dnevno smo imali po oko milion nemačkih maraka prometa. Drugi djuti fri otvorili smo u Gotovčevoj ulici i taj Eldorado trajao je godinu dana, od decembra 1989. do decembra 1990. 

Republika

Foto: printscreen/facebook/Marijan Saric

Marijan Šarić dobri tajkun

- U djuti fri šopovima držali smo i Samsungovu robu, a krajem 90-ih svaki dan dolazila su nam dva Južnokorejca, Samsungovi menadžeri gospodin Šin i gospodin Li, koji su me nagovarali da s njima potpišem ekskluzivan ugovor. Odmah sam uvideo da je Samsung marka budućnosti i da ću se posvetiti samo tom poslu, te smo početkom 1991. potpisali ugovor – rekao Šarić koga su Južnokorejci izuzetno cenili jer je u svetu do velikog trenda rasta marke Samsung došlo od 2000., a u Hrvatskoj se to dogodilo pet godina ranije.

Krajem 2006. godine dokapitalizovao je Karlovačku banku i postao njen najveći pojedinačni deoničar i u tom poslu Šarić je izgubio 50 miliona kuna. 2018. godine je proširio svoj Centar Marijan, iznad plaže Zlatni rat u Bolu na Braču koji posluje od 2001., u hotel sa 60 soba i u još više poslovnog prostora. Na auto-putu na Slavonskoj aveniji kod nekadašnje benzinske pumpe Rox u Sesvetama izgradio je hotel sa 60-ak soba. U Slavoniji nekoliko godina ima polja s voćem i povrćem, u Gorskom kotaru ima ranč za seoski turizam, kod Senja veliku kuću za turizam, robna kuća u Sesvetama i danas radi, iznajmljuje 30-ak poslovnih prostora i nekretnina po Zagrebu…

U prvom braku s Marom Šarić, s kojom se oženio 1978, ima četvoro dece, ćerke Ivonu, Anu, Marijetu i Anetu, koje su rođene u Nemačkoj. Svaku ćerku je obezbedio sa luksuznim stanom i automobilima, a najstarijoj je kupio i kuću u Dupcu.

Druga supruga je medicinska sestra Ljerka, sa kojom je 1991. dobio sina Matea, potom ćerku Luciju i sina Antonija, a venčali su se tek 2000. godine.

Stariji sin danas vodi zagrebačku diskoteku, mlađi sin kafić, a Lucija je iznad tog kafića  od mame nasledila kozmetički salon s prvom privatnom barokomorom u Hrvatskoj koju je kupio zbog svoje bolesti. Lucija je uspela da udvostruči posao u svom salonu, znatno ga je modernizovala, proširila, a ne krije da ima i brojne poslovne planove.

- Smešno mi je kada za mog tatu kažu da je tajkun jer on je najvredniji i najskromniji čovek kojeg poznajem. On se i danas, iako je u kolicima, ujutru prvi diže, a zadnji dolazi kući. On je veliki radnik, svaki dan je u kancelariji od deset, jedanaest ujutru do devet, deset uveče. Tata je svima nama omogućio početni kapital, a ja i braća radimo svaki svoj posao tako da je tata ponosan na nas. Ja sam svesna da malo ko ima takvog oca i zato sam strašno ponosna na njega. Svesna sam i da je on blagoslov za mene i moju braću – rekla je Lucija pre nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading