NEMA ČEKANJA DA TESTO PORASTE: Recept za jogurt uštipke - mekane i ukusne!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.11.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilično jeftini!

NEMA ČEKANJA DA TESTO PORASTE: Recept za jogurt uštipke - mekane i ukusne!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Brze, mekane i šupljikave uštipke spremite za samo 20 minuta, cela kuća će mirisati, a vi ćete biti oduševljeti ukusom. Odličan recept ne zahteva čekanje da testo naraste, jeftin je, a sastojke sigurno već imate kod kuće. Zašto to kažemo? Zato što vam za pripremu uštipaka sa jogurtom trebaju samo osnovne namirnice: jogurt, jedno jaje i brašno. Neka vam ovaj dan počne uživanjem u domaćim uštipcima!

Potrebno:

250 mililitara jogurta

1 jaje

450 grama brašna

Prašak za pecivo

Foto: Shutterstock

Priprema jela u kuhinji

Priprema:

U činiju sipajte 250 mililitara jogurta, dodajte 1 jaje srednje veličine i izmutite ručnom mutilicom kako bi se sve sjedinilo. U smesu dodajte i pola kašike praška za pecivo i to promešajte, pa dodajte jednu do jedne i po kašičicu soli, a ako volite slanije može naravno i više. Uz mešanje postepeno dodajte i brašno. Potrebno je oko 450 grama brašna. Pospite radnu površnu brašnom. Stavite testo na istu i pospite ga brašnom takođe i razvijete ga oklagijom. Isecite testo na kocke, ili neki drugi oblik, ali ovaj je najbrži i najjednostavniji.

Ulje zagrejte na rigli, a da biste proverili da li je dovoljno vrelo ubacite parčence testa. Kada ubacite uštipke smanjite na srednju temperaturu. Okrećite ih. Ne treba dugo da se prže. Kada budu gotove, ređajte ih na tanjir prekriven ubrusom, kako bi se uštipci ocedili od viška masti. Sigurni smo da ćete uživati, prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading