FANTAZIJA UKUSA! Tople pogačice od krompira i praziluka - BEZ kvasca, jaja i mleka!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.11.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se spoje praziluk, krompir i brašno nastaje fantazija ukusa!

FANTAZIJA UKUSA! Tople pogačice od krompira i praziluka - BEZ kvasca, jaja i mleka!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Helly's Simple Recipe

Spolja hrskave, a unutra mekane! Odlične lepinjice koje se jednostavno prave, a recept će vas zaludeti! Sve sastojke sigurno već imate kod kuće, a kada tako kažemo, to i mislimo. Malo krompira, brašna i praziluka i stiže jelo u kom ćete uživati. Sastojke možete menjati i uživati u najlepšim lepinjicama ikada. Potrebno je samo malo vremena i truda.

Potrebno vam je:

Jedan veliki krompir

Kačkavalj

180 mililitara vode

300 grama brašna

Praziluk

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na komadiće. Zatim ga skuvajte i izgnječite. U krompir dodajte malo bibera i praziluka. Potreban vam je i kačkavalj, izrendajte ga i dodajte u smesu. Formirajte loptice kao na fotografiji. Onda formirate loptice u koje ćete stavite ove prve od krompira i praziluka. U činiju sipajte brašno i dodajte mu vodu, zatim od toga napravite testo i dodajte ulje. Rukama napravite loptice na pobrašnjenoj podlozi. Testo koje ste dobili podelite na 8 jednakih delova i formirajte loptice. Ostavite ga malo da naraste, a onda ga razvucite i u sredinu mu dodajte lopticu od krompira i praziluka. Rastanjite testo oklagijom i stavite da se prži u na ulju, koje je prethodno zagrejano, i pržite dok ne porumene sa obe strane. Nakon ovog postupka, dobićete prelepe lepinjice. Ostalo vam je samo da uživate. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading