NAPADNUTA PROFESORKA NAKON ODLUKE O ISKLJUČENJU ĐAKA: Verujem da će škola biti bezbednije mesto!

Autor:

Vesti

30.11.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Stevanović profesorka iz škole u Trsteniku, koja je doživela nasilje od strane đaka, oglasile se nakon odluke o isključenju učenika.

NAPADNUTA PROFESORKA NAKON ODLUKE O ISKLJUČENJU ĐAKA: Verujem da će škola biti bezbednije mesto!

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

- Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primer - kaže Marija Stevanović, napadnuta profesorka Tehničke škole u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika, pišu Novosti.

- Verujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbednije mesto za školovanje naših đaka - dodaje profesorka, koja je 9. novembra u učionici bila žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja.

Osnovna želja profesorke je bila da se nasilje u školama više ne događa. U teškom incidentu gde je ona bila žrtva, učenik N.Ž.(17) joj je izmakao stolicu, usled čega je ona pala na pod, dok su I.K.(17)i M.M.(18) događaj snimali mobilnim telefonima i prenosili putem društvenim mrežama.

- Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik...Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sela sam na stolicu, uspela da upišem čas. Upisala sam i zabelešku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega,nisam ni bila svesna... - govori profesorka za Novosti.

U trenutku kada se u učionici odigravalo nasilje, sin profesorke bio je na nastavi u učionici preko puta. Celo njegovo odeljenje je vidno uznemireno zbog toga što je proživela majka njihovog dobrog druga:

- Drugovi su mu poslali snimak koji je krenuo da kruži-govori potišteno profesorka.Vaspitavam ga da bude dobar čovek, da uči, ima poštovanja. Tako radim sa svom decom...

Iste večeri,profesorka se javila hitnoj pomoći.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - navodi profesorka.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M.M.(18) i N.Ž(17), dok se I.K, da podsetimo, dan pre sednice Veća ispisao iz škole.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23.novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena.U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
DOSTA JE

30.11.2022 10:40

SPAS JE SAMO,, RODITELJI" U PRITVOR I NJIHOVE VELIKE KAZNE !