PROFESORI JEDNOGLASNO ISKLJUČILI NASILNIKE U TRSTENIKU: Dvojica izbačena, jedan se ispisao sam iz škole!

Autor:

Vesti

23.11.2022

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici Nastavničkog veća škole u Trsteniku jednoglasno usvojen predlog da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se.

PROFESORI JEDNOGLASNO ISKLJUČILI NASILNIKE U TRSTENIKU: Dvojica izbačena, jedan se ispisao sam iz škole!

Foto: Djordje Ceperkovic Youtube printscreen

Tehnička škola Trstenik

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi Trstenik pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, održana je sednica Nastavničkog veća na kom je jedna od tačaka bila izjašnjavanje veća o pomenutom incidentu. Predlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen od strane svih članova Nastavničkog veća - saopštava Kolektiv Tehničke Škole Trstenik.

U saopštenju se navodi da predstoji verifikacija ove odluke - dvojica učenika su isključena dok je treći prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se iz škole, piše RTS.

- Ovakvim stavom Nastavničko veće osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi - navedeno je u saopštenju.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je zgrožen vršnjačkim nasiljem u Subotici i Trsteniku.

Podsetimo, za incident u Tehničkoj školi, javnost je saznala u ponedeljak, kada je objavljeno da su tri učenika trećeg razreda maltretirala profesorku tako što su joj izmakla stolicu, smejala se njenom padu, snimila i delila snimak celog događaja putem mreža. Da su se đaci smejali čuje se i na snimku koji je u medijima objavljen u sredu. 

N. Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M. M. (18) i I. K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen u drugom slučaju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading