OVO JE ODBRANA MUŠKARCA KOJI JE UJEO ĆERKU I ZETA, A ŠUTIRAO UNUKU: Saslušan nasilnik sa Zvezdare

Autor:

Hronika

23.11.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni D. A. na okolnosti izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici.

OVO JE ODBRANA MUŠKARCA KOJI JE UJEO ĆERKU I ZETA, A ŠUTIRAO UNUKU: Saslušan nasilnik sa Zvezdare

Foto: Shutterstock

Dežurni zamenik Prvog OJT u Beogradu je, nakon što je obavešten o događaju koji se odigrao u kući na teritoriji GO Zvezdara u kome je D. A. u alkoholisanom stanju fizički napao članove svoje porodice, odredio zadržavanje prema osumnjičenom u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje.

Krivičnom prijavom osumnjičenom je stavljeno na teret da je dana 20.11.2022. godine u večernjim časovima nakon verbalne rasprave fizički napao članove svoje porodice ćerku, zeta i unuku, kojom prilikom su oštećeni zadobili telesne povrede, a postoji sumnja da je navedeno krivično delo u prethodnom periodu izvršio i u odnosu na svoju suprugu.

Osumnjičeni je dana 23.11.2022. godine saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca kojom prilikom je izneo svoju odbranu, negirao izvršenje krivičnog dela Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 2 u vezi st. 1 KZ i izjavio da je radnje prema članovima svoje porodice preduzeo u samoodbrani

Predloženo 30 dana pritvora

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenog stavilo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema D. A. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, narediti medicinsko veštače telesnih povreda koje su zadobili oštećeni kako bi se utvrdio tačan stepen povreda i mehanizma njihovog nastanka, zatim psihijatrijsko veštačenje na okolnosti uračunljivosti osumnjičenog u vreme izvršenja krivičnog dela, te će pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega odlučiti da li se i koliko krivičnih dela ima u radnjama osumnjičenog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading