MOGU BITI ISKLJUČENI IZ ŠKOLE, ALI SU NAPRAVILI VEĆI PREKRŠAJ: Direktor iz Trstenika se oglasio povodom nasilja nad profesorkom ove škole

Autor:

Vesti

17.11.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelj jednog od nasilnika se nije javio na telefon, napominje direktor škole u kojoj se dogodio jezivi incident.

MOGU BITI ISKLJUČENI IZ ŠKOLE, ALI SU NAPRAVILI VEĆI PREKRŠAJ: Direktor iz Trstenika se oglasio povodom nasilja nad profesorkom ove škole

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trstenika u kojoj se desilo nasilje nad jednim od predavača, od strane đaka, potvrđuje da je protiv tri učenika ove škole pokrenut vaspitno-disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. novembra.

Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smejali se. S

lučaj se odigrao u odeljenju trećeg razreda tokom šestog časa. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Đak je došao iza profesorke koja je sedela. Ona mu je rekla da nije kulturno stajati nekome iza leđa. Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nastavnica je pala na pod.

Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smejanje u učionici. Ceo događaj je "uživo" prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak delio na "viberu".

- Koleginicu sam zatekao iste večeri u Hitnoj sa sinom i čuo šta se i kako desilo. Srećom nije imala fizičke povrede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko veće će u narednu sredu doneti disciplinsku odluku - kaže Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, prenosi Blic.

RODITELJI ZGROŽENI

Kako smo saznali, dvojica učenika su maloletni, dok je jedan punoletan. Sa roditeljima je obavljen razgovor. Poslati su im pisani pozovi i oni su blago rečeno, zgroženi.

- Jedan roditelj se nije odazvao. Verovatno nije video poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23.30h. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao šta i kako da razmišljam. Preduzimamo sve mere u borbi protiv nasilja - objašnjava Glidžić.

Maltretirana profesorka je trenutno na bolovanju. I do nje nije bilo moguće doći.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od učenika koji su učestvovali u ovom maltretiranju nastavnice, od ranije je bio poznat Centru za socijalni rad zbog manjih prekršaja, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
mia

17.11.2022 14:49

Roditelji, zapitajte se gde ste pogrešili?!

Milan

17.11.2022 15:23

Jedino trajno resenje nije kazniti skolu, kazniti skolsku upravu, ministra sto su sistem urusili, nisu trenutni. Resenje je samo jedno Kazniti pocinioce i RODITELJE 500000 do 1000000dinara u neki fond, da cela zemlja zna. Ukor sta je to, da ukorima cekamo ubistva ko u Americi. Ukorima cemo samo sacekati ubistva!! Ko se plasi ukora osnovci 1 i 2 razred, dalje ne.Ovo se desava stano u svim gradovima, takav je sistem 20godina. Cak tu nevaspitanu od kuće decu roditelji podrzavaju. Ovo se može rešiti samo sistemski iz ministartva, škola je nemoćna, razmislite sami. Samo velike kazne će vratiti ugled.

Dragana N

20.11.2022 09:10

@Milan - Godinu dana drustveno korisnog rada (skupljanje smeca po planinama i rekama), roditeljima drakonska novcana kazna, iskljucenje iz skole sa nemogucnoscu upisa u drugu drzavnu skolu, pa nek placaju privatnu, pa da vidis kako ce se ukrotiti!