UŽAS PRED MUNDIJAL: Legendarni fudbaler se BACIO POD VOZ!

Autor:

Sport

17.11.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija.

UŽAS PRED MUNDIJAL: Legendarni fudbaler se BACIO POD VOZ!

Foto: Tanjug/AP

Voz

Neposredno pred start Svetskog prvenstva u Kataru koje će se održati 20. novembra do 18. decembra fudbalski svet pogodila je velika tragedija.

Legendarni austrijski fudbaler, Gerhard Rodaks (57), izvršio je samoubistvo tako što se bacio pod voz. Ovo su preneli lokalni mediji, a Rodaks se pod voz bacio kod mesta Trajskihen.

Rodaks je teško oboleo i smatra se da je to bio razlog zbog kog je izvršio samoubistvo.


Mediji su preneli da se Rodaks dovezao automobilom do pruge, pa je izašao iz vozila i stao na šine, a voz, koji se kretao brzinom od 150 kilometara na sat nije mogao da se zaustavi i tragedija je bila neizbežna. Tek posle 400 metara voz je uspeo da stane, a tada je već bilo kasno da se Gerhard Rodaks spasi, a ova velika tragedija pogodila je fudbalsku javnost, kako Austrije, tako i Evrope.

 

 


Rodaks je igrao 20 puta u nacinalnom dresu Austrije, postigao je tri pogotka, a vrhunac svoje karijere doživeo je u dresu Admire Vaker, za koju je odigrao 192 utakmice i dao 84 gola.

Bio je najbolji strelac Austrije 1990. predstavljao je zemlju na Mundijalu te godine, posle čega se otisnuo u Španiju gde je igrao za Atletiko iz Madrida.

U dresu Atletika imao je prilike da igra i protiv Crvene zvezde kojoj je postigao pogodak u pobedi od 3:2 u prijateljskoj utakmici.

Pored Admire Vaker i Atletiko Madrida igrao je i za Rapid iz Beča, a karijeru je završio davne 1996. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading