Kad je crno-beli svet plakao: Legende Partizana doživele TRAGEDIJU i POGINULE u nesreći blizu Beograda! Ispratilo ih više od 30 HILJADA ljudi!

Autor:

Sport

20.10.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je to jako težak dan za sve u Humskoj.

Kad je crno-beli svet plakao: Legende Partizana doživele TRAGEDIJU i POGINULE u nesreći blizu Beograda! Ispratilo ih više od 30 HILJADA ljudi!

Foto: FK Partizan

Pre tačno šezdeset godina crno-beli svet zadesila je velika tragedija.

Čuveni fudbaleri PartizanaBruno Belin i Čedomir Lazarević izgubili su život u saobraćajnoj nesreći.

Uveče, 20.oktobra 1962, nešto posle 21 sata, desila se nesreća na autoputu Beograd – Zagreb, na oko 25 kilometara od Beograda. Belin i Lazarević su se vraćali sa utakmice veterana, ali nisu stigli kući. Pored njih, život su izgubili i njihovi saputnici, plivač Boris Škanata i bivši fudbaler beogradskog Radničkog, Vladimir Josipović.

U trenutku nesreće, Belin i Lazarević su bili treneri mlađih kategorija FK Partizan. Josipović je radio kao trener u Grafičaru, a Škanata je bio trener mladih plivača i vaterpolista Partizana.

Nepunih pet meseci ranije, 2. maja 1962, Bruno Belin, proslavljeni jugoslovenski reprezentativac, odigrao je svoj poslednji meč za Partizan, protiv Sarajeva.

Republika

Foto: FK Partizan

Bruno Belin

 

Sahrani je prisustvovalo više od 30.000 ljudi predvođenih najvećim sportskim radnicima tog doba.

Što se samih karijera tiče, Bruno Belin je za Partizan odigrao 463 utakmice. Sa crno-belima je osvojio tri Kupa i jednu titulu. 

Čedomir Lazarević za Partizan je odigrao 302 utakmice. Partizanu je doneo dve titule državnog prvaka.

Republika

Foto: FK Partizan

Čedomir Lazarević

 

U spomen na prerano stradale asove, omladinska škola Partizana je ponela ime Belin – Lazarević, koje je kasnije modifikovano u Belin – Lazarević – Nadoveza, posle pogibije mladog Branka Nadoveze, 1970. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading