Tanasković upire prstom: Dalibora prebilo PRIVATNO OBEZBEĐENJE MILOŠA VAZURE! Ko ne misli kao oni može da IZGUBI GLAVU!

Autor:

Sport

19.10.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačan epilog cela situacija dobiće posle istrage odgovarajućih organa.

Tanasković upire prstom: Dalibora prebilo PRIVATNO OBEZBEĐENJE MILOŠA VAZURE! Ko ne misli kao oni može da IZGUBI GLAVU!

Foto: ST/V.Lukić

Dalibor Petrović, navijač Partizana koji je navodno prebijen pred meč koji su crno-beli u Ligi konferencija odigrali protiv Kelna, održao je konferenciju za medije povodom ovog nemilog događaja.

Na njoj je prvo govorio generalni sekretar JSD Partizan, Željko Tanasković:

- Ja sam ovde u dvostrukoj ulozi, generalnog sekretara JSD Partizan kao moja profesionalna funkcija, i kao neko čiji je član porodice Dalibor. Mi smo se upoznali davnih godina, on je imao 12 godina, bio je u domu za nezbrinutu decu, i od tog momenta ja brinem o njemu i on je član moje porodice. Ovo shvatam i lično. Dalibor nije samo navijač, on je stvarno voli Partizan. Ubeđen sam mnogo više od svih onih gore koji su učestvovali u nemilom događaju - počeo je priču Tanasković.

Zatim se dotakao kompletne situacije koja se, prema njegovim rečima, dogodila:

- Dalibor je tada, kao i pred svaki meč, otišao u FK po akreditacije kako bi mogao da prodaje kokice na stadionu, po ugovoru koji ima sa fudbalskim klubom. Kada je došao u prostorije FK prišao mu je komesar za bezbednost gospodin Šljukić i rekao da sačeka, da će da ode kod Miloša Vazure, da pita da li on uopšte može da nastavi sa tim poslom za koji ima ugovor. Posle određenog vremena, gospodin Šljukić je izašao, nakon njega i Blagojević koji je u prethodnom sazivu bio zamenik generalnog sekretara gde je određenim gestikulacijama signalizirano da se oni sklone - rekao je Tanasković, pa u dahu nastavio:

- Tu je izašlo šest hrabrih kukavica, uhvatili su Dalibora, počeli da ga dave, ubacili u prostoriju i tukli. Sreća pa je Dalibor predosetio šta će se desiti, pa je snimio audio snimak telefonom. Dalibor već nekoliko noći ne spava, proveo je sedam sati u Hitnoj pomoći, a ono što je tragično to se dešava u prostorijama naše crno-bele porodice. Ja sam verovao da će predstavnici FK doći u SD, te da ćemo rešiti u krugu porodice, ali oni to nisu uradili. 

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Dalibor Petrović i Željko Tanasković

 

Smatra generalni direktor JSD Partizan da sukob ima širu pozadinu:

- Ceo događaj se dogodio iz razloga što je Dalibor dao podršku Ostoji Mijailoviću, stranu koja je pobedila na skupštini. To možete čuti i na snimku gde obezbeđenje, privatno obezbeđenje Miloša Vazure, kada prebija Dalibora, govori pogrdne reči za predsednika Ostoju Mijailovića. Onog momenta kada sam ja ušao u SD Partizan, Dalibor je bio iza mene i snimao telefonom, to su kamere FK zabeležile i on je iz tog razloga pretučen. Faktički, ako drugačije misli, stavljaju do znanja da svi koji drugačije misle i koji nisu uz njih mogu da dobiju batine, a neko možda i da izgubi glavu, daleko bilo. Mi smo ovu konferenciju sazvali iz tog razloga, da javnost upoznamo o kojim stvarima se radi i šta se desilo. Dalibor je bio u fudbalskom klubu na osnovu važećeg ugovora koji je imao za prodaju kokica. Čvrsto verujemo u državu i organe i očekujemo da se vinovnici procesuiraju. Jadno je i bedno da ga šestorica tuku i da pričaju da vole Partizan i da imaju sportske namere u celoj priči. Mnogi treba da se zapitaju šta to neko brani, pa da na ovaj način brani sebe - zaključio je Tanasković.

Svoju verziju događaja otkrio je i sam Dalibor Petrović:

- Normalno sam ušao u FK Partizan, sa strane od portira, do gore. Popeo sam se normalno, Šljukić je bio u kancelariji, kucao sam, rekao je izvoli. Rekao sam mu da sam došao po propusnice da bih mogao da radim kokice, a on mi je na to rekao sačekaj da vidimo sa Vazurom da li ćeš ti da nastaviš da radiš - počeo je Dalibor Petrović, pa nastavio:

- Bio sam na stadionu 45 minuta, čekao sam odgovor. On je otišao do Vazurine kancelarije, zadržao se možda pet minuta i vratio se u svoju kancelariju. Posle ne znam koliko minuta, izašao je Blagojević iz Vazurine kancelarije i pitao me je 'Dačo, šta radiš, šta ti treba?' Ja sam mu rekao da čekam Šljuku da mi da propusnice da bih mogao da radim kokice, a Šljukić je odgovorio 'to ćemo tek da vidimo' i namignuo Blagojeviću da krenu. 

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Dalibor Petrović

 

Otkrio je i šta se dalje dešavalo:

- Ja sam odmah video koliko ima sati i uključio sam telefon da snimam. A imam snimak i to što su rekli ispred, ali ću ga ostaviti policiji. Kada su otišli do druge kancelarije i krenuli prema Vazurinoj kancelariji, izleteli su momci. Najvažnije da kažem, ti ljudi koji su me tukli su mi normalno rekli zdravo, nije bilo sumnje da će da me prebiju. Kada su oni otišli, momci su posle dva, tri minuta izleteli iz kancelarije, uhvatili me za gušu, ubacili u kancelariju, bacili na pod i šutirali me. I rukama i nogama su me tukli, jedan je bio ispred, ostali unutra. Ja sam se stvarno uplašio za svoju bezbednost, u životu mi se ovako nešto nije desilo. Volim Partizan više nego svoju porodicu! Svi pričaju da su me navijači tukli, to nisu navijači. Oni su svi uz mene, mogu da im se zahvalim jer su mi dali veliku podršku - zaključio je Petrović.

Cela priča će svoj epilog dobiti kada istražni organi utvrde šta se zaista desilo. Tanasković je na konferenciji govorio i o situaciji sa stadionom Partizana, a više o tome pročitajte OVDE.

Kompletnu konferenciju možete pogledati u sledećem video snimku:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Patak

17.11.2022 15:50

Au brale, kakva bagra. Fudbalski klubovi su leglo kriminala i narko trgovine. Naravno, u sprezi sa državnim organima. Treba to sve privatizovati i svu tu gamad izvući na čistinu jednom za svagda.