Partizan može da IZGUBI STADION?! Dug je 15 miliona evra, pojedina dokumentacija NESTALA!

Autor:

Sport

19.10.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar JSD Partizan, Željko Tanasković, govorio je o stanju unutar crno-bele porodice.

Partizan može da IZGUBI STADION?! Dug je 15 miliona evra, pojedina dokumentacija NESTALA!

Foto: Starsport

Skandal na stadionu Partizana na kom je pred meč crno-belih i Kelna, obezbeđenje fudbalskog kluba navodno pretuklo Dalibora Petrovića, koji je došao da podigne akreditacije, dobio je nastavak.

Održana je konferencija za medije, a na njoj se prisutnima obratio i generalni sekretar JSD Partizan, Željko Tanasković, koji je govorio i o stanju u sportskom društvu.

Situacija nije idealna, a Tanasković otkriva koliki je trenutni dug:

- Mi smo u procesu gde smo dali zadatak revizorskoj kući da obradi sva dokumenta. Postoje dugovanja za poreze i doprinose preko 71 milion plus kamate, porez na imovinu je preko 75 miliona plus kamate, struja je 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Postoji hipoteka na 11.382.959.000 dinara koja je upisana kao vansudska hipoteka na stadion SD Partizan u korist poverioca republike Srbije, ministarstva finansija poreska uprava. Dakle dugovanja fudbalskog kluba, data je hipoteka na stadion pod vlasništvom SD Partizan. Znači ukupan neki dug je nekih 15 miliona evra koji je fudbalski klub napravio i stvara probleme sportskom društvu - rekao je Tanasković, pa dodao:

- Naša namera je da utvrdimo tačan dug i da sa predstavnicima fudbalskog kluba sednemo i stavimo do znanja da je institucija sportskog društva obesmislena, da klubovi funkcionišu na osnovu entuzijasta koji su ovde. Infrastruktura koja postoji gore nije u maksimalnoj nameni za ostale klubove, a jasno je da sve što se dešava, svi zaposleni rade za FK Partizan jer skoro ceo stadion koriste oni. Postoji papirologija, a revizija će jasno utvrditi ostalo.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Dalibor Petrović i Željko Tanasković

Zatim je Tanasković otkrio još jedan podatak:

- Postoje saznanja i da dokumentacija od 2020. godine, pa unazad ne postoji, da su je spalili navijači. Naše namere su da vratimo SD na mesto koje zaslužuje, da naši klubovi imaju optimalne uslove za trenažni proces i pomoć sportskog društva, te da spasimo našu imovinu. To prethodno rukovodstvo nije radilo zato što postoje ozbiljna dugovanja FK ka SD koja su fakturisana. A rekao sam ove podatke da zbog određenih dugovanja FK stavlja se hipoteka na stadion, ako FK ne izvrši obaveze, izgubićemo stadion!

Na koji način će se situacija između fudbalskog kluba i sportskog društva rešiti ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading