Ostoja Mijailović STAVIO TAČKU na Vučelića i Vazuru! Sve je rekao!

Autor:

Sport

14.10.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prvi čovek košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnim dešavanjima u JSD Partizan.

Ostoja Mijailović STAVIO TAČKU na Vučelića i Vazuru! Sve je rekao!

Foto: Starsportphoto/ilustracija

Mijailović najavio povratak ljubimca "Grobara"

Nakon održane skupštine, Mijailović je proglašen za predsednika istog što je i potvrdila Agencija za privredne registre:

- To je poptuno jasna tema. Po APR-u i sednici skupštine ova uprava je potpuno legitimna, zakonski ispravna. Kamere su sve zabeležile do našeg ulaska na stadion. Videli ste da nismo mogli svi da uđemo. Krenula su administrativna osporavanja. Ne vidim niti jedan problem da bilo ko može da osporava i zato nas je APR i upisao. Neki ljudi stavljaju lični interes ispred interesa Partizana. Želim da se zahvalim navijačima, sportistima, sportskim radnicima, medijima koji su bili objektivni na podršci. Važno je da milioni navijača imaju pravu sliku- rekao je Mijailović za "Sportklub".

- Javnost dobro sluša medije šta prenose. Politiku isključivo oni prenose. Ja se na politiku nikad nisam pozivao, prvi put sada koristim tu reč. Mislim da je to nepravedno prema instituciji predsednika države. Da se bilo ko poziva na njega. Neka se javi taj kod koga sam se ja pozivao na predsednika, niti je to njegov posao. Nisam se pozivao na njega, niti se mešao. Pozivaju se na predsednika APR-a, ja ne bih znao kako taj čovek izgleda da nisam video njegovu sliku u medijima. Kamere koje su snimile moj ulazak na stadion su u vlasništu fudbalskog kluba, gde su oni isekli snimak koji pokazuje kako ja otimam neke papire Vazuri. Kasnije su njihovi zaposleni objavili snimak gde se vidi da je Vazura taj koji je uzeo papire- rekao je Mijailović koji dodaje:

- U prijavi ka meni i ostalim klubovima, Blagojević, koji je funkcioner rukometnog kluba, daje izjavu da je on držalac nekog pečata SD Partizan i da on garantuje pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da je to jedini pečat koji postoji, da bi onda moji advokati pregledali sva dokumenta koja su oni prethodnih dana pečatirali i dostavićemo to uz tužbu. Nisam želeo da to donosim ovde i pokazujem kao đak prvak crteže koje crtam ovde. Postoje dva različita pečata, jedan na ćirilici, jedan na latinici. Jednim su pečatirane tužbe, a drugim su pečatirani dokumenti koji su, recimo, slati klubovima kao poziv za skupštinu. Vidi se jasno da postoje sa njihove strane dva pečata. A on u prijavi garantuje i navodi da postoji jedan. Naravno da kada imate nekoliko pečata nijedan ne može biti isti. Ne mogu se napraviti dva ista pečata, to je nemoguće, da neko napravi dva ista pečata. Sad je pitanje koliko pečata ima, oni tvrde da ima jedan. A mi imamo dokumente koji se pojavljuju sa njihove strane, sa dva pečata. SD Partizan ima nekoliko pečata, kao društvo koje postoji toliko godina, kao kompanije koje imaju po četiri, pet pečata. Dokaz da oni ne govore istinu je to što imaju dva dokumenta u nekoliko dana overena sa dva različita pečata.

Tvrdi da ima podršku većinu klubova iz JSD "Partizan", usput iznevši još nekoliko teških optužbi. Između ostalog, istakao je da Vazura nije bio iskren kada je govorio o tome ko ga je doveo u klub, ali ni sam nije otkrio ime te osobe.

Foto: Starsport

 

- Većina klubova je bilo pred kamerama, svakog sam prozvao i svako se predstavio imenom i prezimenom. Zašto nisu nekoga okrivili da se lažno predstavio? Većina je većina, ko gubi ima pravo da se gubi. To ono što su iznosili su klasične floskule. Optužiti Andreu Arsović da je nekome dala lažmo ovlašćenje... taj koji nije radio fizičko treba da ustane pre nego što pomene njeno ime. Šta sam je ja? Primorao da da lažno . Vučelić je čovek koji ima 75 godina, koji je ograničenih kapaciteta verovatno i zbog bolesti koju je prošao, imate i ovog malog koji misli da je Partizan njegova privatna imovina, okupio je nekoliko kriminalaca oko sebe. Juče je pretučen dečko na stadionu, šest momaka iz njegovog obezbeđenja. I mi ćemo sada reći da njih ne podržavaju kriminalci? Kriminal je iza cele priče. Momak je došao i pitao da li može da prodaje kokice. Na snimku se čuje da mu kažu da dođu u kancelariju da se dogovore. Prilaze mu momci iz Vazurinog obezbeđenja i kreću da ga tuku. Ja sam ima raznorazne pozive. MIslite da se plašim? Nisam se plašio ni kada je bila priča oko Velje Nevolje, kada su mi slali posmrtne vence. Sada treba da se plašim trećerazrednih kriminalaca - ističe Mijailović.

Foto: Starsport

 

Kako kaže, nema lični motiv u trci za pomenutu funkciju.

- Ako ćemo mi kao Partizanovci da dozvolimo da na stadionu imamo restoran gde se muče ljudi, imamo četiri kamere skrivene ispod jedne. To je krivično delo i podnećemo prijavu. Ta priča da ja hoću da gradim tamo nešto, da imam lični motiv pored svih kompanija... Moj motiv je nepravda- kaže Mijailović i dodaje:

- Postoji jasna razlika između našeg i njihovog odnosa prema navijačima. Naši navijači su ove godine kupili 1.500 karata i time uplatili 150.000 evra klubu. Sad ja imam dil sa našim navijačima, da vadim pare i vraćam. Nisam želeo da pokleknem i da dozvolim da navijači upravljaju klubom. Zašto je košarkaški klub bio izuzet od kriminala. Zato što sam ja sarađivao sa njima ili zato što sam imao stav prema njima. Sve navijače poštujem, ali huligane ne.

Iz fudbalskog kluba su stigle optužbe nakon pobede protiv Kelna (2:0). Uprava tog kluba je optužila Mijailovića da je odgovoran za bacanje baklji na teren.

- To je pokušaj da se pokrije nepravda što su momka pretukli. On je već podneo prijavu u policiji. Neće proći optužba da iza baklji stojim ja. Mi smo sa njima imali niz sastanaka, za sav novac koji su podizali i za koji nemaju pokriće će ići prijava. Neće im proći lažna kampanaja protiv mene i moje porodice. Ja nikome ništa ne dugujem. Dugujem samo državi - poručio je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading