SVE JE JASNO: APR se oglasio povodom registracije u JSD Partizan!

Autor:

Sport

05.10.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da su svi postupci registracije u JSD Partizan sprovedeni u skladu sa nadležnostima Agencije i na osnovu propisa kojima su uređene sportske organizacije, postupak registracije i način vođenja Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta.

SVE JE JASNO: APR se oglasio povodom registracije u JSD Partizan!

Foto: printskrin

APR kaže i da je postupak registracije urađen "na potpuno transparentan način", odnosno da je "sva dokumentacija primljena u postupku registracije, kao i odluke registratora donete u tom postupku, javna i dostupna svakom zainteresovanom građaninu".

Agencija je objavila ovo saopštenje, kako se kaže, povodom optužbi FK „Partizan" u vezi sa nedavnom registracijom promene zastupnika u Jugoslovenskom sportskom društvu „Partizan".

APR kaže da je ovom konkretnom slučaju, registrator, u okviru svojih ovlašćenja, odlučivao isključivo na osnovu podnetih registracionih prijava i dostavljene dokumentacije, odnosno na osnovu činjenica iz prijava, priloženih dokumenata i registrovanih podataka, na osnovu kojih je doneo predmetnu odluku.

- Obaveštenje koje je Agenciji prethodno uputio FK „Partizan", sa upozorenjem na nelegitimnost skupštine koju je održao deo delegata JSD „Partizan", nije moglo da utiče na drugačiji tok postupka registracije, s obzirom da postupak utvrđivanja zakonitosti u vezi sa sazivanjem i održavanjem skupštine sportskog društva i veštačenje pečata upotrebljenog u dokumentaciji predatoj APR-u, nisu u nadležnosti Agencije, već suda - kaže se u saopštenju.

Foto: Vladimir Lukić

Ostoja Mijailović - prvi čovek JSD Partizan

 

Dodaje se da je Zakonom o sportu jasno propisano da se poništavanje registracije podatka o sportskom udruženju može tražiti od nadležnog suda, kao i da se na rešenje registratora može uložiti žalba.

- Dakle, to su jedina zakonska pravna sredstva koja članovima sportskog društva stoje na raspolaganju u borbi za ostvarivanje njihovih interesa - poručuje APR i dodaje:

- U skladu sa odredbama navedenog zakona, Agencija je 27.09.2022. godine registrovala i objavila zabeležbu o postojanju spora pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, po tužbi za utvrđivanje ništavosti odluke registratora od 13.09.2022. godine. Takođe, registrator je dana 29.09.2022. godine žalbu na rešenje registratora o registraciji promene zastupnika u JSD „Partizan" prosledio ministru nadležnom za poslove omladine i sporta, kao drugostepenom organu, čije su odluke za APR obavezujuće. Imajući u vidu navedeno, Agencija za privredne registre poziva javnost da sačeka ishod zakonom predviđenih postupaka.

APR navodi da su se povodom odluke o upisu novog lica odgovornog za zastupanje JSD „Partizan", u javnosti čula različita tumačenja u vezi sa ulogom Agencije u ovom postupku i dodaje:

- Mnoga od njih nisu doprinela istinitom informisanju javnosti, što svima koji komuniciraju javno u ovom slučaju treba da bude jedini i prevashodni cilj.

APR na naglašava da neosnovano povezivanje ranije zakazanog službenog putovanja direktora Agencije, koje je vremenski koincidiralo sa upisom novog zakonskog zastupnika u JSD „Partizan", predstavlja grub pokušaj dezinformisanja javnosti, koji "oštro osuđuje".

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura i Milorad Vučelić - osporavaju odluke JSD Partizan

 

Agencija, kako se kaže u saopštenju, "u cilju istinitog informisanja", obavešstava javnost da je Milan Lučić, direktor APR boravio u Skoplju od 15. do 16. septembra, u cilju prisustvovanja Ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana o reformama javne uprave, u okviru koje je prisustvovao svečanosti dodeljivanja „Nagrada za javnu upravu 2022" Regionalne škole za javnu upravu, za projekat koji su zajednički inicirali i uspostavili Agencija za privredne registre i Centralni registar Republike Severne Makedonije (CRRSM), koji je i uputio poziv za prisustvovanje ovoj ceremoniji, na osnovu koga je rešenje o službenom putovanju izdato direktoru APR-a 2. septembra 2022. godine.

APR zaključuje da "kada se ocene o radu i nadležnostima neke institucije - u ovom slučaju APR - iznose u javnosti, neophodno je da iste budu zasnovane na poznavanju zakonskih nadležnosti te institucije. To, ovom prilikom, nije bio sluča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading