WhatsApp uskoro briše sve vaše podatke?

Autor: novaenergija.net

Razonoda

26.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aplikacija "WhatsApp", koju svakog meseca koristi više od 1,5 milijardi ljudi, radi s velikim brojem podataka u obliku poruka, slika, video i audio-snimaka. Zbog toga sarađuje s "Guglom", kako bi ponudila backup podataka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dobra vest je da se "Google" složio da omogući korisnicima "WhatsApp-a" backup podataka svog naloga bez da vam oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imate pravo. Loša vest je da bi ovaj novi talas stvaranja sigurnosnih kopija mogao da ubije starije podatke. Tako da ako ne napravite backup do 12. novembra mogli bi da izgubiti sve.

Novi dogovor između "WhatsApp-a" i "Google-a" znači da će sve vaše poruke, slike, video i audio-snimci biti spremljeni na sigurno bez da utrošite prostor na "Google drive-u". Međutim, ako niste bekapovali vaš nalog više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. novembra. "Google" zato preporučuje da korisnici sami naprave backup.

Na koji način?

Prvo morate da se pobrinete da na telefonu imate "Google drive". Zatim iz ,"WhatsApp-ovog" menija (tri uspravne tačkice u gornjem desnom uglu) idete na settings, pa na chats, pa na chat backup. Pritisnite back up, te ćete videti kako se sve prebacuje na "Google drive".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading