Windows 7 je najpopularniji operativni sistema gejmera

Autor: benchmark.rs

Razonoda

26.12.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Windows 10 dugo bio najpopularnija opcija za Steam korisnike, kada je operativni sistem u pitanju, poslednjih nekoliko meseci Windows 7 je polako ponovo počeo da se probija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Microsoft je napravio operativni sistem za sva vremena

Naime, obrt se dogodio u oktobru ove godine, kada su dva operativna sistema zamenila pozicije, pa je tako broj korisnika Windowsa 7 porastao za 22, 45 procenata dok je Windows 10 pao za nešto preko 18 procenata.

 

 

Globalno, Windows 7 ostaje najpopularnija verzija Microsoftovog operativnog sistema, a ovo je najviše zbog velikog broja poslovnih korisnika. Osim toga najnoviji proboj starijeg operativnog sistema nastao je zahvaljujući popularnosti PlayerUnknown’s Battlegrounds igre. Ovo je rezultat popularnosti PUBG-a u Kini i broja korisnika iz ove zemlje koji koriste Windows 7.

 

Steam statistika potkrepljuje ovu teoriju, pa je vidno povećanje broja korisnika koji koriste pojednostavljeni kineski jezik, kao i pad korisnika koji koriste engleski.

Ipak, Windows 10 bi uskoro mogao povratiti primat na Steamu. Microsoft je objavio prestanak besplatne nadogradnje na novi operativni sistem, što bi mnoge korisnike moglo naterati da se brzo prebace na novi OS. Takođe, Kina je pripretila da bi mogla da zabrani PlayerUnknown’s Battlegrounds u zemlji, zbog ekstremnog nasilja i dizajna koji se kosi sa kineskom etikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading