Nvidia Titan V je najmoćnija grafička kartica u istoriji

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

11.12.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nvidia je više puta do sada najavljivala nabrže grafičke procesore u istoriji, pa je to i ovoga puta ponovo učinila. Taj poznati proizvođač je predstavio Titan V - "najmoćniju grafičku karticu za PC ikada napravljenu".

 

RepublikaFoto: Activision press
Još uvek nema informacija o tome kada bi se kartica mogla naći u prodaji za ličnu upotrebu, a pitanje je i da li bi gejmeri uopšte za nju i bili zaniteresovani budući da Titan V košta čitavih 2.999 dolara

Radi se o prvoj verziji grafičkih kartica baziranoj na "Volta" arhitekturi. 


Nvidia tvrdi da je Titan V konstruisan za naučne simulacije i ispitivanje veštačke inteligencije, da poseduje neverovatnih 21 milijardu tranzistora, 12GB HBM2 memorije, 5120 CUDA i 640 tensor jezgara. 

"Cilj nam je bio da probijemo granice mogućnosti grafičkih kartica. Novom arhitekturom i procesorima postavili smo nove temelje. Titan V odlazi u ruke istraživača i jedva čekam da vidim šta će sve naučnici otkriti uz pomoć ove kartice", rekao je direktor Nvidije Jensen Huang. 

Još uvek nema informacija o tome kada bi se kartica mogla naći u prodaji za ličnu upotrebu, a pitanje je i da li bi gejmeri uopšte za nju i bili zaniteresovani budući da Titan V košta čitavih 2.999 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading