OVO JE OPASAN KRAJ: Mercedesi će uskoro govoriti vozačima gde nije pametno parkirati

Autor: autoblog.rs/tportal.hr

Razonoda

29.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mercedesovi automobili su oduvek bili poželjna meta kradljivcima. Iz istog razloga proizvođač iz Štutgarta značajna sredstva ulaže u bezbednost svojih vozila. Poslednjom metodom su problemu odlučili da pristupe proaktivno.

RepublikaFoto: Daimler Media
Dostupnost će zavisiti od samih gradova i otvorenosti lokalne policije

Mercedes razvija sistem koji će aktivno pratiti policijske baze podataka, a putem aplikacije će upozoravati vozače na opasne lokacije.

Foto: Daimler Media

Ovaj napredni softver će u osnovi stvarati baze podataka zasnovane na lokaciji, a zatim će ih vozaču prezentovati u crvenoj, žutoj i zelenoj boji u zavisnosti od broja kriminalnih radnji koje su se tamo odvijale u proteklim nedeljama. Zelena boja znači da je sigurno za parkiranje, žuta - da je bolje pronaći zelenu, dok crvena označava lokaciju na kojoj ne želite da se zaustavite.

U Mercedesu kažu da je tehnologija spremna za primenu već u sledećim modelima, ali dostupnost će zavisiti od samih gradova i otvorenosti lokalne policije prema deljenju podataka. Naime, na lokacijama podaci o kriminalu nisu javno dostupni.

Mercedesovim inženjerima je kao baza poslužio Sijetl u SAD-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading