(VIDEO) Kinezi i Brabus sa novim modelom kreću u pokoravanje svetskog tržišta automobila

Autor: B92, Republika

Razonoda

11.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinesko automobilsko tržište, ali i auto-industrija ove zemlje, doživeli su u poslednjoj deceniji snažan uspon. Većina velikih svetski proizvođača automobila svoj fokus je zato prenela na kupce u najmnogoljudnijoj državi planete.

RepublikaFoto: youtube.com/SuperCarTube
WEY VV7 GT Brabus

Do sada se to manifestovalo kroz brojne specifične modele koje poznate auto-kompanije prave isključivo za kinesko tržište, a sada smo svedoci da je i čuveni Brabus, koji je u svetu poznat po doradi Mercedesovih automobila, odlučio da unapredi jedan kineski model.

U pitanju je WEY VV7 GT, a prve fotografije ovog vozila koje je prošlo Brabusov tretman objavio je Car News China.

VV7 GT spada u klasu pomodnih kupe-krosovera, pa je Brabus imao zadatak da ga, pre svega, estetskim dodacima izdigne iznad konkurencije koja je u Kini zaista oštra.

Car News China navodi da je nemački "tjuner" unapredio izgled blatobrana i branika, kao i da je montirao specijalne crne 21-inčne alu felne zajedno sa kontrastnim, crvenim kočionim čeljustima.

Pozadi se ističu masivni Brabusov difuzor, mali spojler na poklopcu prtljažnika i stop svetla u stilu Formule 1, a modifikacije obuhvataju i zatamnjena zadnja stakla.

Iako Brabus ima ogromno iskustvo u unapređenju pogonskog sklopa, ovog puta se nije pozabavio motorom koji pokreće VV7 GT.

Specifikacije 2.0-litarskog turbo-benzinca su ostale nepromenjene pa on i dalje raspolaže sa 227 KS i 387 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove putem 7-brzinskog automatika.

WEY VV7 GT Brabus će u kineske prodajne salone stići tokom jula, a cena kreće od 191.800 juana (oko 25.000 evra).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading