BRZA I BAHATA VOŽNJA: Mladić vozio preko 100 km/h pod dejstvom više droga i alkohola!

Autor:

Hronika

14.04.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač sa 1,82 promila alkohola i pozitivan na kokain i amfetamin zaustavljen u Nišu.

BRZA I BAHATA VOŽNJA: Mladić vozio preko 100 km/h pod dejstvom više droga i alkohola!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su danas ujutru u Nišu presretačem zaustavili vozilo Sitroen koje se kretalo brzinom od 103,4 kilometra na sat na delu puta gde je ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Kontrolom je utvrđeno da je dvadesettrogodišnji vozač vozio sa 1,82 promila alkohola u organizmu, što ukazuje na veoma teško alkoholisano stanje. Dodatno, testom na droge utvrđeno je da je pozitivan na kokain i amfetamin, što je izuzetno zabrinjavajuće. Vozač je isključen iz saobraćaja i zadržan u službenim prostorijama, a protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Vlasnik vozila takođe pod prekršajnom prijavom

Pored vozača, prekršajna prijava će biti podneta i protiv dvadesettrogodišnjeg vlasnika vozila koji se nalazio na mestu suvozača. Naime, vlasnik vozila je omogućio da njegovim vozilom upravlja lice pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, što je jasno kršenje saobraćajnih propisa. 

Opasnost vožnje u alkoholisanom stanju 

 
Vožnja u alkoholisanom stanju je jedan od najvećih problema saobraćaja širom sveta. Mnogi vozači i dalje ignorišu opasnosti i zakonske propise koji zabranjuju vožnju pod uticajem alkohola. Ovaj problem izaziva ozbiljne posledice po bezbednost u saobraćaju i zahteva stalnu pažnju i edukaciju kako bi se minimizirali rizici. 
 
Alkohol i vožnja - statistika 
 
Prema istraživanjima, alkohol je faktor učestvovanja u saobraćajnim nesrećama u značajnom broju slučajeva. Čak i mala količina alkohola može uticati na vozačeve sposobnosti kao što su percepcija, reakcije i sposobnost donošenja odluka. U nekim slučajevima, vozači su u stanju alkoholisanosti izazvali nesreće sa teškim posledicama po živote ljudi. 
 
Posledice vožnje pod uticajem alkohola 
 
Vožnja pod uticajem alkohola može imati ozbiljne posledice, kako po vozača, tako i po druge učesnike u saobraćaju. Pored rizika od nesreće, vozači koji budu uhvaćeni u alkoholisanom stanju suočavaju se sa zakonskim posledicama, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, pa čak i zatvorsku kaznu. Ove posledice mogu imati dugoročne implikacije na život vozača i njihovu porodicu. 
 
Prevencija vožnje pod uticajem alkohola 
 
Prevencija vožnje pod uticajem alkohola zahteva kombinaciju zakonskih mera, edukacije i svesti vozača o rizicima. Zakonske mere uključuju stroge kazne za vozače koji budu uhvaćeni pod uticajem alkohola, dok edukacija treba da podstakne vozače da prepoznaju rizike i preuzmu odgovornost za svoje postupke. Takođe, dostupnost javnog prevoza i taksi usluga može smanjiti potrebu za vožnjom pod uticajem alkohola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading