ŽENA (33) IZ KIRGISTANA PROTERANA NA 5 GODINA IZ SRBIJE: Strankinja uhvaćena sa drogom i oružjem u Beogradu!

Autor:

Hronika

13.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, D. A. je u svojoj sobi u Surčinu neovlašćeno držala 3,08 g metanfetamina, supstancu proglašenu za opojnu drogu, za sopstvenu upotrebu.

ŽENA (33) IZ KIRGISTANA PROTERANA NA 5 GODINA IZ SRBIJE: Strankinja uhvaćena sa drogom i oružjem u Beogradu!

Foto: Shutterstock

Treći osnovni sud u Beogradu potvrdio je sporazum zaključen između Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i D. A. (33), rođene u Bišketu, u Kirgijskoj Republici. Ona je proglašena krivom za izvršenje krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sud je izrekao uslovnu osudu od osam meseci zatvora, uz meru bezbednosti proterivanja stranca u trajanju od pet godina. Takođe, osuđena je na plaćanje novčane kazne u iznosu od 20.000 dinara.

Prema saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, D. A. je u svojoj sobi u Surčinu neovlašćeno držala 3,08 g metanfetamina, supstancu proglašenu za opojnu drogu, za sopstvenu upotrebu. Takođe, pronađeno je konvertibilno oružje - pištolj "Ekol" model "Viper 4,5", kao i šest komada municije za to oružje, za čije držanje nije imala dozvolu izdatu od nadležnih organa.

Sud je odlučio da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku proveravanja od tri godine ne izvrši novo krivično delo.

Takođe, izrečena je mera proterivanja stranca u trajanju od pet godina.


Ovaj slučaj predstavlja još jedan primer borbe protiv neovlašćenog držanja opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja, a sud je pokazao odlučnost u primeni odgovarajućih mera i sankcija. Ovaj slučaj takođe naglašava važnost poštovanja zakona i propisa vezanih za posedovanje oružja i supstanci koje se smatraju opojnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading