"NISAM HTEO DA PIJEM, DESILO SE SPONTANO" Počelo suđenje Nišliji koji je optužen da je pijan USMRTIO komšinicu na pešačkom prelazu

Autor:

Hronika

08.04.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač priznao da je bio u alkoholisanom stanju kada se dogodila nesreća.

"NISAM HTEO DA PIJEM, DESILO SE SPONTANO" Počelo suđenje Nišliji koji je optužen da je pijan USMRTIO komšinicu na pešačkom prelazu

Foto: Rina

11. novembra 2023. godine, oko 19 časova, u Knjaževačkoj ulici u Nišu, dogodila se saobraćajna nesreća koja je imala teške posledice. Vozač je optužen da je upravljao vozilom u stanju "visoke alkoholisanosti" sa sadržajem alkohola u krvi od oko 1,2 miligrama po mililitru. Nesreća je rezultirala gubitkom života Zlatice Stojković, koja je prelazila pešački prelaz u trenutku kada je na nju naleteo automobil vožen od strane okrivljenog.



Priznanje i izjava saučešća

Okrivljeni je pred sudom priznao izvršenje krivičnog dela, ističući da nije imao nameru da konzumira alkohol pre nego što je krenuo na proslavu kod ćerke. Izrazio je duboko žaljenje i izjavio saučešće porodici nastradale Zlatice, međutim, porodica je odbila njegovo saučešće, navodeći da je sada kasno za takve gestove.

- Nisam hteo da pijem, desilo se spontano. Računao sam, blizu su nam kuće. Nakon saobraćajne nesreće bio sam jako potresen i rekao sam da nisam video Zlaticu pre kontakta, ali sada mislim da sam je video kraičkom oka kada je već stupila na kolovoz. Ne mogu 100 odsto da tvrdim, ali kao da je vukla kolica i da se sagla u jednom trenutku, ne znam da li je pričala telefonom - ispričao je optuženi pred sudom, preneo je Blic.

On je potvrdio da nije kočio pre naletanja na pešaka rekavši da je "smanjio brzinu".

Foto: Shutterstock

Ilustracija

- Nisam kočio pre kontakta već nakon toga. Jesam smanjio brzinu oduzimanjem gasa, ali nisam agresivno kočio jer je bila kratka razdaljina. Imao sam utisak da ću moći da prođem ispred Zlatice jer mi se učinilo da je napravila korak unatrag. Posle kontakta sam izašao iz vozila i pružio joj prvu pomoć veštačkim disanjem, policija je vrlo brzo došla – dodao je on.

Punomoćnici supruga nastradale žene i Zlatičine ćerke pridružili su se rečima višeg javnog tužioca, ističući da će prikupljenim dokazima nesumnjivo dokazati krivicu vozača. Takođe, istakli su imovinsko-pravne zahteve koje će ostvariti u posebnim postupcima.

Advokat okrivljenog nije osporavao navode optužnice, s obzirom da je vozač priznao krivično delo, ali je predložio da se pred sudom pregleda snimak saobraćajne nesreće, kao i saslušanje veštaka saobraćajne struke, kako bi ti dokazi imali uticaja prilikom odmeravanja kazne.

Nakon nesreće, vozač je uhapšen, a rešenjem suda određen mu je pritvor koji je i dalje na snazi. Suđenje se nastavlja 17. maja kada će biti prikazan snimak nesreće i saslušan veštak saobraćajne struke, kao i supruga optuženog, koja je bila putnik u vozilu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading